Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reader review: Sonic Riders Zero Gravity

Nintendo-wii.blieb.nl biedt jouw de mogelijkheid je zelfgescheven reviews online te zetten. Jouw review ook online? Lijkt het jouw leuk als jouw stuk gezien kan worden door dagelijks ruim 4000 lezers?  Stuur je recensie naar nintendo-wii.blieb@hotmail.com.

 

 

Game: Sonic Riders Zero Gravity

Auteur: Siemen

Cijfer: 7

Online: Nee

              .

Het is soms echt verbazingwekkend hoe SEGA met de bekende game series omgaat. Er zijn Sonic games uitgekomen die echt bagger waren en de naam Sonic nog maar weinig betekenis gaven. Naar mijn mening hebben ze Nights ook niet echt in ere gehouden maargoed we hebben het nu over de nieuwe Sonic game voor de Wii en het is een race game geworden: Sonic Riders Zero Gravity. Is het spel een beetje te pruimen of niet?

 

Riders Zero Gravity is een race game maar niet zoals de gemiddelde racer. Sonic is snel maar voor het racen gebruiken ze wel een hoverboard. Ze bezitten allemaal een hoverboard  oftewel een soort van zwevend skateboard. Daarmee gaan Sonic, Tails, Eggman en andere de strijd met elkaar aan. In totaal kun je racen op 16 verschillende banen dus genoeg te doen in het spel. Het is de bedoeling om elke race te winnen. Tijdens het racen kun je de bekende gouden ringen pakken. Hiermee kun je bepaalde acties uitvoeren die per character anders zijn. Zo kan de een grinden en de ander vliegen. Ook kun je extra snelheid maken met de gravity dive. De speciale acties, de extra boost die je kunt maken en de mogelijkheid om scherpe bochten te nemen zorgen ervoor dat het spel niet te simpel aanvoelt. Je hebt nu ook echt het idee dat elk character anders speelt.

 

Ook de banen bevatten veel variatie en lijken niet teveel op elkaar. Hierdoor blijft het spel leuk en zal het naar mijn mening niet zo snel vervelen. De omgevingen zijn overigens echt een lust voor het oog. Er kan op de graphics weinig opgemerkt worden want het spel ziet er gewoon top uit. Ook de characters zijn leuk in beeld gebracht. Ook het geluid is in orde al is het niet echt bijzonder. Het verhaal is verder niet belangrijk om te noemen omdat deze weinig voorstelt. Maar dat zijn we bij Sonic games wel gewend.

 

Wat niet zo goed is aan dit spel is de besturing. Nee, het spel speelt gewoon niet lekker. Dit houdt niet in dat het spel onspeelbaar is want opzich is Sonic Riders prima te spelen, als je het maar niet met de Wii remote gaat spelen. Deze zijn namelijk erg gevoelig en je zult merken dat je amper controle hebt. Na een tijdje zal je er wel aan wennen maar toch denk ik zelf dat je de Gamecubt controler het beste kan nemen. Deze werkt namelijk een stuk beter. Wat is dat toch met SEGA want Nights was ook al moeilijk te besturen… en dat terwijl Sonic And the Secret Rings wel perfect speelde.

Met de 16 banen ben je wel een tijdje zoet en als je het spel hebt uitgespeeld kun je nog met vrienden racen. De levensduur van het spel is dan ook goed.

 

Het is echt jammer dat de besturing niet lekker werkt en dat je een Gamecube controler nodig hebt om het spel een beetje leuk te kunnen spelen. Bij Grinden bijvoorbeeld moet je de Wii mote bewegen maar vaak wordt dit niet opgemerkt. Als de besturing beter was dan hadden we toch wel met een erg goede game te maken. Op andere gebieden scoort het spel namelijk goed zoals de beelden, de levensduur en variatie. De besturing is belangrijk en neemt voor mij op zijn minst 1 tot 1,5 punt van de eindscore weg. Een 7.

 

Graphics     8

Sound          7

Levensduur   8

Besturing      5