Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Controverse rondom Holocaust game

Er gaan al veel berichten rond op het internet over deze toch wel spraakmakende game. Wat is er precies aan de hand? Het gaat om een game van Luc Bernard, waarin je als Frans-joods kind de terreur van de Nazi’s dient te ontvluchten. Kijk ook niet gek op als in de game grimmige statistieken van de Holocaust worden vermeld..

Eerder ging het verhaal al rond dat het spel niet zou mogen uitgebracht worden maar dit werd later ontkend. Luc Bernard zegt zelf het volgende over het spel

 

Mijn doel is kennis door te geven, kinderen te leren over racisme. De game zal geen gewelddadigheid bevatten. Ik wil gewoon de realiteit laten zien, wat er echt is gebeurd. Al deze informatie kun je ook in de boeken vinden.

Ik haat Tweede Wereldoorlog schietspellen. Ik vind ze ziek en walgelijk. Oorlog is geen spel. Daarom maak ik deze titel, om kinderen te laten zien wat er echt is gebeurd tijdens de oorlog.’

Waarom kan een game als Manhunt wel in de winkels liggen, terwijl het een moord-simulatie is? En een game als Imagination is the Only Escape, dat geen geweld bevat en gaat over een jong kind dat de gruwelijkheden van de oorlog probeert te ontsnappen in zijn verbeelding, verbannen worden? Zeg mij dat dit niet belachelijk is.