Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Electronic Arts doet wederom een bod op Take-Two

Enkele weken terug deed EA al een bod op Take-Two maar deze wees het bod af. Electronic Arts probeerde het gewoon weer en deed opnieuw een bod. De uitgever wil Take-Two blijkbaar wel heel erg graag overnemen. Boeken ze dit keer succes?

Vandaag maakte EA bekend nog een bod te doen, en wel met precies hetzelfde bedrag. Maar in tegenstelling tot het eerdere bod, wordt deze direct aan de aandeelhouders voorgelegd. Het eerste bod ging via de directeuren die het bod afwezen. De aandeelhouders zouden wel interesse hebben. Binnenkort lanceert Take-Two GTA IV en men verwacht dat de aandelen dan gaan stijgen.

 

"Dit is een mooie kans voor de Take-Two aandeelhouders," vertelde John Riccetiello, CEO van EA. "Wij denken dat Take-Two investeerders ons bod zien als de beste manier om de waarde van hun investering in Take-Two te maximaliseren.

"Dit voorstel biedt een duidelijk proces om de voorgestelde overname af te maken. Voor EA aandeelhouders zal de samengang meer franchises aan onze, al sterke, portfolio toevoegen en verwelkomen we het creatieve talent van de Take-Two teams tot de mooie ontwikkelings organisatie die we bij EA hebben opgebouwd."