Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nederlands Kampioenschap Gaming 2008 bekend

Denk jij dat je goed kan gamen? Dan kun je meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Gaming 2008. De E-sportbond maakte vandaag meer bekend over deze kampioenschap. Op 21 juni zal dit evenement plaats vinden. Hieronder meer details.

 

Utrecht, 7 april 2008. De E-sportbond maakt vandaag de games bekend welke vertegenwoordigd zullen zijn op het Nederlands Kampioenschap Gaming 2008. De finale van het NK Gaming 2008 vindt plaats op 21 juni in Utrecht. De selectie van de games is gebaseerd op de poll waarbij gamers hun stem konden uitbrengen op hun favoriete game(s).

Voorafgaande aan de finale zullen er voor de diverse games voorrondes georganiseerd worden waarbij gamers zich kunnen plaatsen voor de grote finale op 21 juni. De eerste voorronde zal plaatsvinden op 19 en 20 april tijdens het LAN-evenement ‘The Party’ te Eindhoven.

Jasper Schoo, voorzitter van de E-sportbond: ‘We hebben dit jaar weer een zeer representatieve line-up van games welke een brede groep gamers zal aanspreken. Uiteraard zullen wij net als bij het NK Gaming 2007 de PEGI-richtlijnen strikt toepassen. Het belooft een mooi evenement te worden waarbij we, met dank aan onze sponsoren, Nederland in de ban van gaming gaan brengen.’

Maud Stevens, PEGI-coördinator: ‘De PEGI-classificatie werkt net als de Kijkwijzer: met pictogrammen op de games wordt aangegeven of de game mogelijk schadelijke inhoud bevat voor kinderen/jongeren onder de aangegeven leeftijd. Het NICAM ondersteunt het initiatief dat de E-sportbond neemt om de PEGI-richtlijnen bij de aanmeldprocedure strikt toe te passen. Dit is van belang op alle plaatsen waar games worden gespeeld: in de huiskamer, gamecafés maar zeker ook bij grootschalige events als het NK Gaming.’

Gamers kunnen zich op de website http://www.nk-gaming.nl inschrijven voor het NK Gaming 2008 waar zij tevens nadere informatie vinden over de voorrondes in de diverse games. Meer informatie over PEGI is te vinden op www.pegi.info.

Games welke vertegenwoordigd zullen zijn tijdens het NK Gaming 2008:

Voor de PC:

Counter-Strike 1.6 (FPS 5v5)

– Call of Duty 4 (FPS 5v5)

– Unreal Tournament 3 (FPS 1v1)

– Warcraft III: The Frozen Throne (RTS 1v1)

– Command & Conquer 3: Kane’s Wrath (RTS 1v1)

– FIFA 2008 (Sports 1v1)

– Track Mania Nations (Race 1v1)

– GTR2 SimBin (Race 1v1)

En voor de console:

– Wii Sports Tennis (Sports 1v1, Wii)

– Guitar Hero III (Music 1v1, PS3)

– Halo 3 (FPS 1v1, X360)

– Soul Calibur 3 (Fighting 1v1, PS2)