Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Microsoft tilt Wii technologie naar muis?

Van de huidige consoles is de Xbox 360 de enige console die niet beschikt over een bewegingsgevoelige game controller . Wel wisten we al dat Microsoft mogelijk bezig zou zijn met de ontwikkeling van een dergelijke controller.

Nu heeft Microsoft het volgende patent vastegelegd wat laat zien dat ze inderdaad bezig zijn met iets dergelijks:

 

 "Omschreven als een technologie waarbij een computer aanwijsapparaat (in de eerste plaats een muis, maar wellicht ook een game controller of afstandsbediening) gedragen wordt aan de hand en te bedienen is zonder contact te hoeven maken met een muisoppervlak".

                      .

Met de patentaanvraag lijkt Microsoft in te willen spelen op de Wii en PS3. Wij zijn benieuwd!