Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reader review: Mario Bros VC

Reader review: Mario Bros

Wij bieden de mogelijkheid jouw zelfgescheven reviews online te zetten. Jouw review ook online? Lijkt het jouw leuk als jouw stuk gezien kan worden door dagelijks ruim 4000 lezers? Stuur je recensie naar randyvos@hotmail.com. Voor een overzicht van alle reviews kijk je op de homepage van nintendo-wii.nieuwslog bij ‘reader reviews’.

 

                  .

Game: Super Mario Bros (NES) (Virtual Console)

Auteur: Jochem

Cijfer: 8

Online: Nee – betreft een Virtual Console game

                    .

 

Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die deze game niet kennen. Super Mario Bros was zo’n beetje de eerste platformer en hierbij een korte review over deze Virtual Console game. Je kunt het spel overigens voor 500 Wii Points downloaden aangezien dit een NES game is. Super Mario Bros is ook het eerste echte avontuur van Mario. In het spel doorkruis je 8 werelden die elk weer uit een aantal levels bestaan. Steeds weer is het laatste level dan het kasteel van Bowser. Bowser is de baas die je telkens moet verslaan. Mario moet het opnemen tegen hem om de princes te redden. Tijdens het spelen kom je veel bekende Mario elementen tegen zoals de Koopa’s en de bullies. Ook de piranja planten zijn aanwezig. Door naar het einde van het level te gaan kom je telkens verder. Mocht je 8 werelden te lang vinden dan kun je altijd nog naar een warp zone om een wereld over te slaan.

 

Super Mario Bros was een van de vroegere NES games en daarom hoef je ook voor de NES geen geweldige graphics te verwachten. Deel 2 en 3 zagen er dan ook al stukken beter uit. Toch is alles wel duidelijk weergegeven en zijn de beelden goed genoeg om voldoende plezier aan het spel te beleven. Het geluid stelt opzich niet veel voor maar het zijn dan ook vooral de bekende deuntjes die het hem doen. Deze zijn gewoon steeds weer leuk om te horen.

De gameplay begint vrij makkelijk maar gaat uiteindelijk toch zeker wel voldoende uitdaging bieden. Vooral in de latere werelden begint het spel knap lastig te worden. Je zult de bekende power-ups zoals roos en paddenstoel steeds harder nodig hebben!

Al met al toch zeker een klassieker die je gewoon eens gespeeld moet hebben. En voor die 500 punten heb je zeker waar voor je geld. Ik kan genoeg VC titels opnoemen die een stuk minder leuk zijn…