Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo biedt excuses aan voor ‘dikke’ Wii Fit spelers

Aan al die gamers die volgens Wii Fit te dik zijn heeft Nintendo excuus aangeboden! Wii Fit kwam de afgelopen weken al eens in het nieuws. Onder andere een tiener zou een trauma door het spel hebben opgelopen. Ook weigerde een redacteur het spel te testen. Wii Fit maakt gebruik van het BMI-systeem, ofwel het Body Mass Index-systeem

Aan de hand hiervan wordt jouw lichamelijke gesteldheid gemeten. Dit systeem is echter niet helemaal accuraat als het gaat om jongeren van onder de twintig jaar. Zo liep een tiener dus volgens haar ouders al een trauma op. Excuus van Nintendo dus!

 

"BMI is far from perfect but with children it simply should not be used. A child’s BMI can change every month and it is perfectly possible for a child to be stocky, yet still very fit."