Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reader review: Pro Evolution Soccer 2008

Reader review: Pro Evolution Soccer 2008

Nintendo-wii.nieuwslog.nl biedt jouw de mogelijkheid je zelfgescheven reviews online te zetten. Jouw review ook online? Lijkt het jouw leuk als jouw stuk gezien kan worden door dagelijks ruim 4000 lezers?  Stuur je recensie naar randyvos@hotmail.com. Geen idee hoe je een review schrijft? Kijk op onze homepage bij ‘hoe schrijf ik een review’!

 

Game: PES 2008

Auteur: Arthur

Cijfer: 8,3

Online: Ja

                               .

 

Nadat ik redelijk teleurgesteld was in Fifa voor de Wii leek PES 2008 een stuk beter te worden met innovatieve besturing en natuurlijk nog steeds de ijzer sterke gameplay van de serie. Zou dit dan ook echt een topper zijn geworden of niet?
 
Laat ik beginnen met de besturing want dit is echt een punt waar de game zich mee wil onderscheiden. Deze zijn apart, nieuw maar werken uitstekend! De besturing is moeilijk te omschrijven dus hier in het kort hoe het eigenlijk werkt: Als je de bal hebt, dan richt je met de WiiMote op het scherm en houd je de A-knop ingedrukt om de speler de aangegeven richting op te sturen. Zie je een vrij man staan of een medespeler de diepte inlopen, dan richt je wederom de WiiMote op de plek waar de bal heen moet, waarna je met de B-knop een pass geeft.
Zo bepaal je dus zelf wat je doet met de bal en hoe diep je deze speelt. Hierdoor komen Pasen bijvoorbeeld bijna altijd aan en speelt het spel zeer soepel. Een dikke pluim voor de besturing! Je hebt altijd controle over de acties.
 
Het aantal speelmodi is ook goed. . Naast de standaarddingen als competitie en beker, kun je ook de Champions Road spelen, een potje tegen vrienden en niet geheel onbelangrijk: online spelen! Online spelen werkt goed, vrijwel zonder lag bij mij en je hebt snel een tegenstander gevonden. Je kunt een friend code invoeren of een willekeurige tegenstander zoeken.
 
Enkele punten van kritiek moet ik nog wel noemen op de review. Zo zijn de graphics absoluut niet goed te noemen. Het lijkt meer op PS2 niveau dan dat stapje hoger waar de Wii toe in staat moet zijn. Ook het publiek raad ik je aan te ontwijken want dit ziet er werkelijk niet uit. Ook miste ik in deze game toch wel een beetje die zeer intelligente AI waar de PES serie bekend om staat. Overigens wil dit niet zeggen dat deze slecht is. Misschien waren mijn verwachtingen iets te hoog. Ook het commentaar is weer als van ouds wat wil zeggen dat FIFA dat net iets beter doet.
 
Al met al een zeer goede game met wat puntjes van kritiek. Score: 8,3