Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reader review: Mario Kart 64 (VC)

Wij bieden de mogelijkheid jouw zelfgescheven reviews online te zetten. Jouw review ook online? Lijkt het jouw leuk als jouw stuk gezien kan worden door dagelijks ruim 4000 lezers? Stuur je recensie naar randyvos@hotmail.com. Voor een overzicht van alle reviews kijk je op de homepage van nintendo-wii.nieuwslog bij ‘reader reviews’.

 

Game: Mario Kart 64 N64) (Virtual Console)

Auteur: Jochem

Cijfer: 6,5

Online: Nee – betreft een Virtual Console game

 

Mario Kart bestaat alweer een tijdje. Het eerste deel verscheen op de SNES waarna ook de Nintendo 64 een eigen versie kreeg. Deze game is te downloaden in het VC kanaal en ik zal nu beschrijven of het spel eigenlijk nog wel leuk is tegenwoordig! Het spel is net als alle andere Mario Karts weer in je eentje of met meerdere te spelen. Alleen spelen doe je vooral in de Grand Prix mode. Je kunt weer kiezen uit verschillende cups namelijk de bekende zoals de Mushroom, flower en star cup. Ook de special cup is aanwezig. Maar daar ligt al het eerste probleem. 4 cups is te weinig in vergelijking met de nieuwere delen die al 8 cups hebben. Je speelt het spel daardoor erg snel uit.

 

Natuurlijk kende we in die tijd nog geen online gameplay op de console dus deze ontbreekt ook. Het spel is daardoor, vind ik dan, erg kort. Dat neemt niet weg dat de fun nog steeds aanwezig is want mario kart is eigenlijk altijd wel leuk. Ook bevat dit deel zeker een aantal leuke circuits zoals Koopa beach. De beelden vallen overigens wel tegen. Ook voor 64 niveau is dit volgensmij nooit echt geweldig geweest. Het geluid is verder wel oké en daar kunnen we dan ook niets meer van verwachten dan wat het is. Het is gewoon een leuke game maar doordat we tegenwoordig meer gewend zijn voelt het allemaal net iets te kaal aan. Overigens denk ik ook dat dit wel een van de makkelijkere mario karts is van allemaal. Ik had het spel met een weekendje uit en voor de lage prijs vond ik dat niet zo erg. Toch zou ik me niet meer voor kunnen stellen dat men hier ooit de volle mep voor heeft betaald. Maar dat komt gewoon door de tijd!