Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reader review: Super Smash Bros Brawl

Reader review: Super Smash Bros Brawl

Nintendo-wii.nieuwslog.nl biedt jouw de mogelijkheid je zelfgescheven reviews online te zetten. Jouw review ook online? Lijkt het jouw leuk als jouw stuk gezien kan worden door dagelijks ruim 4000 lezers?  Stuur je recensie naar randyvos@hotmail.com. Geen idee hoe je een review schrijft? Kijk op onze homepage bij ‘hoe schrijf ik een review’!

 

Game: Super Smash Bros Brawl

Auteur: Mike

Cijfer: 9,5

Online: Ja!!

 

Er zullen vast wel meer mensen zijn die de game al eens gespeeld hebben maar die hebben nu toch wel pech met hun Freeloader. Voor mij was het een uitkomst dat ik naar familie in Amerika ging. Zodoende heb ik Brawl daar een week lang kunnen spelen om nu mijn definitieve oordeel over de game te geven net voordat het spel in de winkels ligt. Ik hoef jullie in ieder geval niet in spanning te houden want de game is gewoon goed, en dat was al bekend. De vraag die ik wil beantwoorden in mijn recensie is: hoe goed??

 

Inmiddels s dit alweer het derde deel uit de serie.Voor het eerst verscheen de game op de 64 waarna ook een Gamecube versie verscheen. Beide delen waren een succes. Wat is er nu leuker om te vechten met bekende en oude NIntendo helden? Dit deel lijkt het allemaal nog beter aan te pakken met online gameplay en en hele vette story mode! Toch draait het grootste deel puur om vechten. Het concept is heel simpel. Je neemt alle Nintendo helden van het heden (zoals mario, Bowser, Link, Zelda, Donkey Kong) en het verleden (Ice Climbers). Zet deze op een leuk leveltje, en laat ze elkanders hersens tot moes slaan. Hierbij speelt iedere character anders en kent elk personage weer speciale aanvallen. Erg leuk zijn oude characters die we terug zien. Ken jij Pitt bijvoorbeeld nog uit Kid Icarus? Deze is ook aanwezig!
 

 

 

Ik begin met de graphics aangezien de delen hiervoor toch wel bekend stonden om de mooie beelden. Ook in dit deel zijn ze dik in orde en ze zien er uit als een sterk verbeterde Gamecube versie maar dan wel met duidelijke verbeteringen. Characters hebben veel detail en de omgevingen ogen erg mooi. Geen kritiek hierop dus en puur lovende woorden.  Dit geldt ool voor het geluid. Bekende deuntjes en mooie muziek maken het spel helemaal compleet. Nog belangrijker: het geluid past altijd perfect bij de gameplay. Een dikke pluim voor Nintendo! Ik denk dat dit een van de beste sountracks ooit gemaakt is.

 

Subspace Emissary mode is nieuw in deze game en deze mode bestaat uit leuke single player missies die afwisseling moeten bieden. Je speelt hier met verschillende Nintendo characters die elk andere missies hebben. Je zult door side-scrolling levels heen moeten gaan die elk andere thema’s hebben. Eigenlijk zijn dit korte levels uit Nintendo games van vroeger en nu. Dat is natuurlijk heel leuk en zorgt ervoor dat je ook in je eentje veel plezier kan beleven aan de game. Om in je eentje te spelen erg leuk maar SSB draait toch echt om multiplayer naar mijn mening. En vanzelfsprekend is deze dan ook erg goed in Brawl! Je kunt thuis met een stel vrienden lekker tegen elkaar gaan vechten of online. Eindelijk kan de serie nu ook online en dat is zeer goed nieuws voor Nintendo fans. Kies eerst een van de 35 characters en pak daarna een gaaf level en vechten maar! Iedere character heeft natuurlijk weer zijn eigen aanvallen en sterktes en zwaktes wat de ganme zo leuk maakt. Online kunnen 4 spelers tegelijk spelen. Overigens is er geen chat optie aanwezig, het enige minpunt naar mijn idee. Als je met vrienden speelt is dit natuurlijk niet nodig. Overigens zijn er ook een aantal niet-NIntendo characters te kiezen zoals Sonic! Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat mensen deze game niet leuk vinden. De single player mode is dus leuk gedaan maar de meeste fun zit in de multiplayer. De online opties verlengen de levensduur van de game aanzienlijk. Hier ben je wel een tijdie zoet mee! De game kent ook veel dingen om te unlocken zoals characters, levels maar ook leuke trofees! Een soort hebbe-dingetjes die zeker de moeite waard zijn om te unlocken.

 

Hoe is de besturing van de game? Erg goed. Het voelt allemaal erg fijn aan. Ook leuk zijn de nieuwe final smashes. Overigens is de besturing zeer goed te begrijpen en zul je hier zeker geen problemen mee hebben. Zie onderstaande afbeelding ook. Deze legt de besturing uit.

 


 

Conclusie? Dit is een geweldig spel en momenteel zeker de beste Wii game die er is. Het komt er op neer dat de game mooie beelden heeft, prachtige sound kent en een megavette gameplay heeft. Geweldig voor Nintendo fans maar ook voor de overige gamers is hier genoeg plezier aan te beleven! Een 9,5.