Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Reader review: Wii Fit

 

Game: Wii Fit

Auteur: Jarom

Cijfer: 8,5

Online: Nee

 

Na lang zoeken en wachten heb ik dan eindelijk Wii Fit weten te bemachtigen met het bijgeleverde Balance Board. Laat deze game je afvallen of vooral gezond houden? De game is al een grote hit. Het feit dat ik de game moeilijk kon krijgen laat al zien dat het een succes is. Maar is de game zelf ook leuk? En wat doet het nu eigenlijk met je?

Eigenlijk was ik vooral benieuwd naar het Wii Balance Board. Het Wii Balance Board is zwaar als een weegschaal en voelt stevig en degelijk aan.  Het is de prijs dan ook zeker waard en is geen goedkoop stuk plastic. Het is bovendien een goede toevoeging aan de Wii-Accessoires aangezien meer games hier gebruik van zullen gaan maken.
Zodra je je persoonlijke account hebt aangemaakt op Wii Fit begin je met de eerste test: de body test. Bij deze test meet het Wii Balance Board, op basis van je lengte, gewicht en leeftijd, je Body Mass Index (BMI). Met je BMI kom je te weten of je te licht bent, een ideaal gewicht of overgewicht hebt. In mijn geval zatwas ik net iets te zwaar. 

Na de body test die je dagelijks zult doen moet je als het ware gaan trainen. Dit kan je doen aan de hand van  40 oefeningen die zijn onderverdeeld in 4 categorieën: Yoga, Muscle Workout, Aerobics en Balance Games. De oefeningen zijn lekker afwisselend en zijn leuk om te doen. Ook niet onbelangrijk: het Balance Board werkt zeer goed! Het board volgt uiterst nauwkeurig al je lichaamsbewegingen en dat is bij een game als Wii Fit belangrijk.

Een voorbeeld is aerobics en das zeker geen lichte oefening!. Zo kun je bijvoorbeeld hardlopen door de Wii remote in je zak te doen en letterlijk te gaan rennen door je huis- of slaapkamer. Dit werkt erg goed!. Ook de spieroefeningen zijn behoorlijk zwaar, maar balans speelt hier ook een rol. Bij Yoga draaien bijna alle oefeningen om balans, ik had hier in het begin veel moeite mee aangezien mijn zwaartepunt ook niet al te best was. De oefeningen zijn wat mij betreft over het algemeen geslaagd. Ik voel me écht fitter en de 2e dag had ik zowaar spierpijn!

Hoe lang blijft het spel boeiend? Gaat Wii Fit niet snel vervelen? Allereerst word je in het begin goed gemotiveerd door de kalender waarop je je vooruitgang ziet met het doel wat je wilt behalen, dit werkt erg motiverend waardoor je dat doel echt wilt bereiken. Wanneer je persoonlijke doel behaald is. is het natuurlijk maar de vraag of je door blijft gaan met de game of dat je hem weg legt. Als ik naar mezelf kijk is de uitdaging dan denk ik wel voor een deel weg! Gelukkigkun je het Balance Board bewaren, omdat het board ook gebruikt gaat worden voor andere toekomstige games.
 

Op de grote vraag, ‘word je fit van Wii Fit?’ kan ik met duidelijk ja antwoorden. Je wordt fitter, gezonder en de spierpijn die ik voel geeft ook wel aan dat sommige oefeningen behoorlijk zwaar zijn. Overigens moet je de sportschool er niet voor afzeggen, want het is vooral leuk om erbij te doen. De games bezorgen je ook veel plezier.

Conclusie: Ondanks dat het een zeer leuke game is vond ik het wel jammer dat de game in het Engels is. Soms is het toch lastig om alles te begrijpen. Het belemmert het plezier echter niet.  Ook twijfel ik hoe lang je met de game bezig bent. Het is natuurlijk heel erg nieuw allemaal maar wat als je doel is bereikt? Het is dus een zeer leuke en vooral innovatieve game die zeker een aanschaf waard  is. Het Balance Board is leuk en zul je later voor meer games kunnen gebruiken. Nintendo heeft het dus weer geflikt!