Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Review Fifa 09 Wii!

Review Fifa 09 Wii!

Nintendo-wii.nieuwslog.nl biedt jouw de mogelijkheid je zelfgescheven reviews online te zetten. Jouw review ook online? Lijkt het jouw leuk als jouw stuk gezien kan worden door dagelijks ruim 4000 lezers?  Stuur je recensie naar nintendo-nieuwslog@live.nl. Geen idee hoe je een review schrijft? Kijk op onze homepage bij ‘hoe schrijf ik een review’!

 

Game: Fifa 09

Auteur: Randy

Cijfer: 8

Online: Ja

 

Fifa 09 is net uit en wij zijn zo’n beetje de eerste met een review van de Wii versie. Deze keer geen review van jullie maar een door ons zelf geschreven. Fifa is ten slotte een grote naam die veel gamers automatisch al kopen. Maar is de game jouw geld ook wel waard? Je leest het hier!

 

 

Fifa 08 voor de Wii viel eigenlijk wel een klein beetje tegen. Er werd nog niet optimaal gebruik gemaakt van de Wii mogelijkheden zoals PES bijvoorbeeld wel deed. Ook een manager mode ontbrak in dit deel volledig. In de 2009 versie lijkt EA het helemaal anders aangepakt te hebben. Ten eerste bevat dit nieuwste deel meteen een manager mode waarin je jouw favoriete club naar de top kunt brengen. Als coach kun je vanalles regelen. Denk aan transfers, salarissen en sponsors. De wedstrijden speel je zelf en het bestuur geeft je een verwachting waaraan je zult moeten voldoen. Voor de vaste Fifa fans is dit niks nieuws want de andere versies van Fifa 08 bevatte deze mode toen ook al. De Wii versie nu dus ook. Hierbij is de interface overigens helemaal aan de Wii aangepast en kun je gemakkelijk en snel door het menu navigeren. Hier heeft EA dus goed werk afgeleverd.

 

Naast de manager mode bevat de Wii versie ook weer een online optie om tegen elkaar te voetballen. Ook de uitdagingen zijn weer aanwezig. Nieuw in dit deel is een 8 tegen 8 voetbal party. Helaal in cartoon stijl kun je met z’n achten tegen elkaar spelen. Dit brengt niet de diepgang met zich mee die de manager/coach mode heeft maar is wel enorm toegangkelijk en leuk om te spelen. Het ziet er ook nog eens leuk en vrolijk uit.

 

 

Over toegangkelijkheid gesproken. Want hoe zit het met de besturing? In de 09 versie heeft EA hier een hoop veranderd. Voor de beginners is er de All Play mode waarbij jij de speler niet hoeft te besturen. Dit doet de game voor je en jij kan je dus richten op onder andere het richten en schieten. Deze besturing is dusdanig toegangkelijk dat iedereen hiermee wel aan de slag kan. Leuk voor casual gamers maar de geoefende spelers willen natuurlijk meer. En ook hier heeft EA aan gedacht. De nieuwe besturing is voor een deel overgenomen van PES en dat is een goed teken want dit werkte goed. Met de richtingknop beweeg je de spelers over het veld. Met de Wii Remote kun je precies aanwijzen naar welke speler je wilt overspelen, waar je heen wilt schieten en watvoor pass je wilt geven. We hebben het uitvoerig gespeeld en moeten EA een dikke pluim geven: dit werkt niet alleen goed maar maakt dus ook goed gebruik van de Wii controls. Het heeft echt meerwaarde ten opzichte van de besturing op andere consoles.

 

Tegenover al deze goede punten hangen helaas ook enkele nadelen. Zo kent de Wii niet de flitsende graphics van de andere consoles. De graphics zijn net iets beter dan vorig jaar en daarmee niet lelijk. Geweldig zijn ze echter ook niet en de Wii kan nog wel wat meer. Misschien iets voor volgend jaar? Het geluid is overigens wel weer in orde. Het Nederlandse commentaar klinkt misschien niet geweldig maar toch is het leuk om bekende, Nederlandse, commetatoren te horen spreken.

 

 

Daarnaast kent de Wii versie ook geen ADIDAS Live Season mogelijkheden maar dit was wel een beetje te verwachten. Al met al heeft EA veel dingen verbeterd en blijven er nog wat verbeteringen over voor volgend jaar. In het kort speelt de game lekker weg, biedt het veel mogelijkheden en ziet het er voor Wii begrippen redelijk uit. Het geluid is vergelijkbaar met vorig jaar. Het Nederlandse commentaar is een leuke optie maar klinkt niet altijd even geweldig. Voor de voetbal fans op de Wii, gevorderd of beginnend, een aanrader!