Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Hackers manipuleren bootproces van Wii

Hackers manipuleren bootproces van Wii

Iedere console heeft er last van en tegen iedere beveiliging weten ze bijna wel wat te vinden: hackers. Verschillende hackers werken nu aan een bootloader, met de naam BootMii, om de standaard bootprocedure van de Wii te omzeilen. Dit liet men weten op de blog HackMii. Volgens de ontwikkelaars is de kraak mogelijk door het boot2-gedeelte van de nand-flashchip in de Wii te manipuleren. Hierdoor kan via een sd-kaartje homebrew-software worden geladen zonder dat het hoofdmenu bezocht hoeft te worden. Gebruikers krijgen hierdoor volledige toegang tot de hardware. Ook werkt men aan een oplossing zodat Nintendo de hack niet ongedaan kan maken met een update. Let op! deze ontwikkeling is illegaal en dus verboden. Hieronder een filmpje.