Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

De Blob

Reader review: De Blob

Als er een game is die veel in het nieuws is geweest dan is het wel de Blob. Een simpel studenten project is uitgegroeid tot een volwaardige Wii titel. Hoe is de game te pruimen?

 

De beelden en alle media die ik de afgelopen tijd van deze game heb gezien was al veelbelovend maar nu ligt het spel dan eindelijk in de winkel: de Blob. Meteen toen de game uit kwam ben ik naar de winkel gegaan om het spel te halen. En daar heb ik abosluut geen spijt van. De Blob is naar mijn mening een van de meest orginele en unieke spellen sinds tijden! Even in het kort voor wie niet weet wat de Blob is:  Blob begon als een klein studentenproject van enkele studenten aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Nadat zij hun game online plaatsten werd het concept per toeval ontdekt door een programmeur van THQ. Al snel groeide de Blob uit tot een volwaardige Nintendo Wii-game.
 

In de game is het dus de bedoeling om de stad te verfen en wel in zoveel mogelijk kleuren. De game bestaat uit verschillende levels. Ieder level heeft als doel een X aantal punten te halen zodat de poort naar het andere level open gaat. Om punten te scoren meot je alles in zoveel mogelijk kleuren verfen. Ook kun je challenges doen waar je punten voor krijgt. Bijvoorbeeld om zo snel mogelijk vijanden uit te schakelen of reclameborden een kleur te geven. Naast het verfen kun je ook vechten, Je zult het op moeten nemen tegen vijandjes die juist alles zwart willen hebben. Ook als je hun verslaat krijg je weer punten. Het concept klinkt misschien simpel maar is enorm verslavend maar vooral heel erg orgineel.

 

 

Gelukkig speelt het spel erg goed weg. De besturing werkt heel erg goed en er is goed over nagedacht. Met het grootste gemak rol ga je door de steden heen en geef je alles wat je ziet een kleurtje. En dat ziet er ook uniek uit. Als je het spel voor het eerst speelt denk je: saai. Maar dan ineens veranderd alles in de felste kleuren en bepaal jij zelf hoe de game eruit gaat zien. Dat ziet er enorm mooi uit en alles wordt haarscherp op het beeld getoond. Een grote pluim dus ook voor het beeld van de game. Het geluid doet zijn ding en de stemmetjes van de personages in de game klinken erg grappig. Ook op dat gebied zit het dus goed.

 

Naast de story mode kun je nog vrij door steden heen spelen wanneer je ze hebt vrijgespeeld zodat je nog even zoet bent met de game. De story mode heb je met een uurtje of 10 uit en dan daarna blijft het nog lang genoeg leuk om lekker door de stad heen te kleuren. Kortom: dit is gewoon een topper doe je echt eens gespeeld moet hebben.

 

Graphics       9

Gameplay      9

Sound             9

Levensduur   8

 

Totaal              8