Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

The Tale of Despereaux aangekondigd

The Tale of Despereaux aangekondigd

Een nieuwe game is voor de Wii, PS2, 360 en DS aangekondigd: The Tale of Despereaux. De game is gebasseerd op de gelijknamige film. Gamers kunnen met deze nieuwe game de film zelf na gaan spelen. The Tale of Despereaux is een sprookjesachtige animatiefilm van Framestore CFC. Spelers reizen door het Koninkrijk van Dor. De game draait vooral om een klein muisje wat eigenlijk te dapper is voor deze wereld. Voor de gamers die dit aanspreekt hebben er hieronder een persbericht  van de game.

 

UNIVERSAL PICTURES DIGITAL PLATFORMS GROUP ONTWIKKELT
THE TALE OF DESPEREAUX GAME VOOR NINTENDO DS

De handheld game wordt uitgebracht door Brash Entertainment
De sprookjesachtige sfeer uit de film komt tot leven

Despereaux.jpgAMSTERDAM – 21 OKTOBER 2008 – Vandaag kondigt Universal Pictures Digital Platforms Group (UPDPG) de ontwikkeling van de handheld videogame op Nintendo DSTM aan, gebaseerd op de Universal Pictures animatiefilm The Tale of Despereaux. De game wordt ontwikkeld door Fizz Factor, een Foundation 9 Studio, in samenwerking met UPDPG en zal wereldwijd worden uitgegeven door Brash Entertainment.

The Tale of Despereaux handheld game is gebaseerd op de gelijknamige film en deelt de rijke en sprookjesachtige look en feel. Fans van de film kunnen de verhaallijn naspelen en verder gaan waar de film stopt. Spelers reizen door het Koninkrijk van Dor, van de grillige gebieden uit de Muiswereld, naar de keuken, de bibliotheek en andere kleurrijke kamers van het kasteel tot diep in de donkere en duistere kerkers, het domein van de verbannen ratten, Rattenwereld. In dit hedendaagse sprookje over een klein muisje die te dapper voor zijn eigen wereldje is, ontdekken onverwachte helden dat het belangrijker is wat je doet dan wie je bent.

The Tale of Despereaux handheld game zal gelijktijdig met de release van de film worden uitgebracht, tezamen met de console versies van de videogame, waaronder XBOXTM 360, PLAYSTATION®2 computer entertainment systeem, de WiiTM videogame systeem van Nintendo en PC.

Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Emma Watson en Tracey Ullman vormen de sterrencast aan stemmen in de animatiefilm, gebaseerd op het prijswinnende bestseller kinderboek. The Tale of Despereaux is geregisseerd door Sam Fell en Rob Stevenhagen en geproduceerd door Gary Ross en Allison Thomas. De stemmencast van de film wordt compleet met de castleden Kevin Kline, William H. Macy, Stanley Tucci, Ciaran Hinds, Robbie Coltrane, Tony Hale, Frances Conroy, Frank Langella, Richard Jenkins, Christopher Lloyd, James Nesbitt en Sigourney Weaver.

"The Tale of Despereaux is fantastisch bronmateriaal voor een interactieve familiegame rondom een verhaal over dapperheid en de avonturen van Despereaux als muis en ridder in wording," aldus Bill Kispert, vice president en general manager, interactive, Universal Pictures Digital Platforms Group. "Met de Nintendo DS game speel je samen met jouw held avonturen in meer dan 30 levels. De bijzondere acrobatische bewegingen en unieke probleemoplossende uitdagingen zullen Despereaux fans van alle leeftijden aanspreken."

Spelers zorgen ervoor dat Despereaux steeds nieuwe vaardigheden leert als hij steeds dapperder wordt. Ga de uitdaging aan tegen een leger kruiperige vijanden als torren, spinnen en ratten. Ontdek alle hoeken en gaten van het kasteel op je queeste om Despereaux’s geliefde Princess Pea te redden. De game maakt gebruik van unieke en uitdagende bewegingsmogelijkheden zoals swingen, klimmen en glijden. De uitdagende puzzelelementen kunnen met de Nintendo DS stylus worden opgelost en gebruik de kaarsen en andere lichtbronnen in het voordeel van Despereaux. De game bevat tot slot levels die ontgrendeld kunnen worden, kostuums en andere geheimen die de spelers kunnen ontdekken.

The Tale of Despereaux zal beschikbaar zijn voor Nintendo DS, het Nintendo Wii videogame systeem, XBOX 360, PLAYSTATION2 computer entertainment systeem en PC op 25 maart 2009. Bezoek voor meer informatie over de film www.thetaleofdespereauxmovie.com.