Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

3DS Review: Luigi’s Mansion 2

Luigi's MansionTien jaar geleden verscheen Luigi’s Mansion voor de GameCube Nu na meer dan drie jaar ontwikkeling achter de rug is het eindelijk zover. Luigi’s Mansion 2 ligt in de schappen van alle gamewinkels. Maar kan Luigi’s Mansion 2 ons na dat lange wachten voldoende amuseren? Lees het hier in ons uitgebreide review!

In Luigi’s Mansion 2 moet de bange Luigi het opnemen tegen een leger van spoken, die kwaadaardig zijn geworden na het breken van de Donkere Maan. En wie zit er achter het breken van de maan? Luigi’s aartsvijand King Boo natuurlijk. Nu is het aan Luigi om door de vijf huizen in de Schaduwvallei te reizen en met behulp van professor Klemens Wibus de Donkere Maan te herstellen.

Luigi moet net als in deel één spoken opzuigen om verder te komen in de game. Met de Spookzuiger 5000 kun je spoken vangen, maar eerst moet je ze verblinden met de Fantoomflitser. Het is niet meer genoeg om alleen met je zaklampje naar een spook te schijnen. Maar spookjagen is niet het enige, want nu komt er ook veel puzzelwerk aan te pas. De variatie van de puzzels is gewoonweg verbluffend. Zelden heb ik een spel gespeeld met zoveel variatie erin. Voor het oplossen van puzzels worden alle functies van de Spookzuiger 5000 benut. Zo moet je ventilatoren laten draaien door te zuigen, Boo’s en onzichtbare objecten vinden met de speciale UV-Lamp of deuren openen en machines aan de gang krijgen met de Fantoomflitser. De game zal je van begin tot eind blijven verrassen.640px-Luigi_gets_the_dark_light

De game bezit niet alleen een fantastische gameplay, maar heeft ook nog eens geweldig leuke animatiefilmpjes. Luigi’s persoonlijkheid spat van het scherm af. Maar ook de spoken hebben persoonlijkheid. Het is niet als gewoon een Goomba of Koopa; deze spoken zien er wel hetzelfde uit, maar ze gedragen zich altijd anders. In de keuken gebruiken ze keukengerei, op het ijs gebruiken ze hockeysticks en in het lab hebben ze labbrillen op. Hierdoor lijkt de cast van de game vele malen groter dan hij in werkelijkheid is. Ook bezit het spel een gezond gevoel voor humor. Het is altijd leuk om te zien hoe Luigi van alles wat om hem heen gebeurt helemaal panisch wordt.

De Tumulttoren, een gamemode voor twee tot vier spelers, zorgt voor de nodige ontspanning na het spookjagen in de Donkere Maan-missie. Het is erg leuk met meer mensen te jagen op spoken of puzzels op te lossen. Soms is het best hectisch en de meerspelerstand online is niet heel handig, omdat je niet kan overleggen met de anderen. Maar het is een leuke toevoeging aan de game, dat zeker de moeite waard is eens te proberen.

Het spel bezit enorm veel referenties naar deel één. Fans van de serie zullen ervan genieten om oude tijden te herleven, maar dit keer in een nieuw, verbeterd en groter jasje. Luigi’s Mansion 1 werd vooral bekritiseerd op de korte speelduur en de weinige variatie. Luigi’s Mansion 2 lost beide problemen op. De game bestaat uit vijf  huizen in plaats van één, met in elk huis drie tot vijf missies, gepaard met een bonusmissie en een baasgevecht. De missies duren tussen de 10 en 25 minuten en de baasgevechten in de game weten spookjagen en puzzelen fantastisch te combineren.640px-Luigi_out_front_of_Gloomy_Manor

Is alles positief aan het spel? Soms heeft het spel moeite met de framerate hoog te houden, dat merk je vooral in grotere kamers. Als je in kleinere kamers terecht komt, verloopt alles erg mooi gladjes, maar in grotere kamers is dat wat minder. Maar dat verpest het spelplezier totaal niet.

Luigi’s Mansion 2 is een van de beste games die Nintendo in lange tijd heeft uitgebracht. Je zult er lang plezier van hebben en je zult je nooit vervelen, want elke missie is anders dan de vorige. Next Level Games en Nintendo hebben een legendarisch goede actie-puzzel game gemaakt, die elke 3DS bezitter in huis moet halen. Het Jaar van Luigi is nu officieel begonnen, met een van de meest fantastische games die Nintendo te bieden heeft.

Graphics        9

Gameplay     9,5

Geluid              9

Speelduur      9

TOTAAL         9,5