Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Game series: Starfox 64

Star_fox_64_boxIn ‘Game series’ deze keer Starfox 64, oftewel Lylat Wars in Europa en Australië. Lylat Wars is een 3D scrolling shooter voor de N64 en is een remake van de originele Star Fox. Het is de enige Starfox game die uitkwam voor N64, en tevens ondersteuning gaf aan de Rumble Pack.

Characters

Fox Mcloud. Leider van het Starfox team dat het Lylat Systeem moet redden. James Mcloud. Was lid van het originele team en ging dood voor de start van de game. Andross. Grootste vijand van het team. Komt uit Corneria en vertrok noodgedwongen naar Venom omdat hij bijna zijn thuisplaneet had vernietigd.

Starfox Team

Peppy Hare. Een konijn en lid van het originele Starfox team. Slippy Toad. Een kikker en technisch expert van het team. Falco Lombardi. Een valk en voormalig lid van de club. General Pepper. Een hond en militaire leider. starfoxAndere vrienden die het team hielpen om Andross een kopje kleiner te maken zijn Bill Grey, Katt en ROB64.

Het verhaal gaat over een groep planeten in het Lylat systeem. Wetenschapper Andross, die leeft op de vierde planeet Corneria, draait helemaal door en vernietigt bijna de planeet met biologische wapens. General Pepper verbant Andross naar de afgelegen planeet Venom. Na vijf jaar ontdekt Pepper een ongewone activiteit op Venom en stuurt hij het Starfox team, bestaande uit James Mcloud, Peppy Hare en Pigma Dengar naar de planeet om onderzoek te doen. Nadat het team in Venom arriveert verraadt Pigma het team en moeten James en Peppy vechten tegen Andross. James offert zichzelf op om Peppy te redden die Fox Mcloud waarschuwt wat er is gebeurd. Na een paar jaar bindt  het Starfox team de strijd aan met Andross waarbij Fox hulp krijgt van de geest van zijn vader.

In Starfox 64 speel je als Fox Mcloud en vlieg je voornamelijk in een Arwing. Het grootste gedeelte van de game speel je in ‘Corridor Mode’, waardoor je noodgedwongen recht vooruit vliegt door de omgeving. Je kunt wel een beetje van het pad afwijken en je Arwing tijdelijk langzamer laten vliegen, maar je kunt niet stoppen of van richting veranderen. Sommige levels van de game, waaronder veel bosses, speel je in ‘All-Range Mode’. In tegenstelling tot de Corridor Mode kun je nu wel vrij bewegen in een grote arena om jouw vijand te bevechten.

Als speler kun je door de gehele game door power-ups vliegen om te verzamelen. Anders gezegd: je gaat door ringen voor upgrades aan je voertuig, smart bombs, laser upgrades, vleugelreparaties en extra levens. starfox64In de meeste levels moet je door minstens drie gouden ringen vliegen of rijden met je ‘Landmaster’ om het schild level te verhogen tot het maximum. Als je door alledrie de gouden ringen gaat krijg je ook een extra leven. Behalve de maximale schild boost, neem je de rest van de power-ups mee naar het volgende level.

Starfox 64 heeft soms pittige levels die je kunt unlocken door een specifieke bosses te verslaan of het level binnen een bepaalde tijd te voltooien. Alle mogelijke routes in de game beginnen in ‘Corneria’ en brengen je soms in contact met het ‘Star Wolf Team’, en eindigt altijd in een battle met Andross.

In het spel kun je medailles verdienen door missies te voltooien met alle wingmen intact en een hoog puntenaantal. Daarbij mag je zelf bijna niet geraakt worden. Met je verdiende medailles kun je van de mogelijheid gebruik maken om te rijden in een Landmaster tank en te vechten terwijl je te voet verder gaat. 280750-star-fox-64-wii-screenshot-cockpit-view-of-a-special-deliveryAls je alle medailles haalt unlock je een nieuwe expert mode waar meer vijanden per level te vinden zijn en waar je Arwing meer schade kan oplopen.

 

Starfox 64 heeft ook een multiplayer voor vier spelers. Je kunt in deze mode alleen spelen met je Arwing, maar door bepaalde medailles te verdienen in Story Mode kun je de Landmaster Tank unlocken, de optie ‘vechten te voet’ vrij spelen als één van de vier leden van Starfox en hem met een bazooka laten vechten. Er zijn drie modes om te multiplayen: ‘Point match’, ‘Battle Royal’ of een Time Trial om vijanden te verslaan.

 

Meer trailers kun je bekijken op ons Youtubekanaal.