Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uit de oude doos: Super Mario World

Super-Mario-WorldWekelijks blikken we bij Daily Nintendo terug op spellen van vroeger die de moeite waard zijn nog eens te bekijken! Deze week is het de SNES game Super Mario World geworden welke nu voor de Wii U te koop is in de Virtual Console! Super Mario World in 1991 voor de Super Nintendo introduceerde niet alleen allerlei nieuwe vijandjes en werelden, in de game maakte ook Yoshi zijn intrede. Ook in Super Mario World is het opnieuw de bedoeling om telkens naar het einde van een level zien te komen. Uiteindelijk moet je het weer opnemen tegen Bowser. Het verhaal van de game draait om Princess Peach die plotseling verdwijnt. Tijdens het zoeken naar haar komen Mario en Luigi dan ook de dinosaurus Yoshi tegen. In de game kan je voor het eerst op Yoshi zitten, die van alles kan doorslikken. Hiermee was Super Mario World een enorm vernieuwende Mario game. Beelden van het spel kun je hieronder bekijken. Onder de trailer een afbeelding van de world-map!