Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Nintendo Android-tablet in ontwikkeling

Android is op weg het populairste besturingssysteem te worden en we kennen deze software van onder andere tablets en telefoons zoals de Samsung Galaxy-serie, de Lg-optimus serie en duizenden andere telefoons en tablets. Nu zijn er geruchten dat Nintendo een tablet met dit besturingssysteem in ontwikkeling heeft. Een Nintendoeverything heeft een aantal tweets van software-ontwikkelaar Nando Monterazo op een rijtje gezet. Hij werkt bij Nintendo of America, maar heeft zijn tweets inmiddels verwijderd. Nintendo geeft geen commentaar op de geruchten.

Experimenting with a tablet of Nintendo, the system is based on android, fully modified and unified as a database of the tablet. #Android

— Nando Monterazo (@NandoMonterazo) November 18, 2013

 

 

At the moment just testing communication environment of educational games that will be shared between the kids using the tablet! #Tablet

— Nando Monterazo (@NandoMonterazo) November 18, 2013

 

 

Nintendo is testing only the “Android” but in fact she wants a system written in C/C++ in a Unix environment for the system single tablet!

— Nando Monterazo (@NandoMonterazo) November 18, 2013

 

 

Many people will be wondering if games “Nes”, “SNES” or “Game Boy” the tablet will not have these games, educational games only! #Tablet

— Nando Monterazo (@NandoMonterazo) November 18, 2013

 

 

@Chris_Utah3DS @DeSero It is, a tablet with educational games for children with Nintendo characters….

— Nando Monterazo (@NandoMonterazo) November 18, 2013

 

 

@Chris_Utah3DS @DeSero …now the tablet is primarily focused for schools!! :-)

— Nando Monterazo (@NandoMonterazo) November 18, 2013

De ontwikkelaar gaf aan in zijn tweets dat hij experimenteerd met een Nintendo Android-tablet met een volledig geskinde versie van het besturingssysteem. Op dit moment is zijn team het communicatieve aspect van educatieve games voor kinderen aan het testen. Die games hebben mogelijk bekende personages als Mario, Luigi en Princess Peach in de hoofdrol.

De tablet zal dus geen games kunnen spelen als Mario Bros. of Pokémon, het doel van de tablet zal naar verluidt alleen een educatief doel hebben. Maar gelukkig is Android open source en is het misschien wel mogelijk een gameboy/NES emulator op te zetten om wel te kunnen genieten van de golden oldies. Toch is het opmerkelijk dat Nintendo zich begeeft op het mobiele terrein nadat ze eerder aangaf dit nooit te willen doen. Volgens Bloomberg wordt Nintendo door investeerders in toenemende mate onder druk gezet om zijn bekendste games om te zetten naar mobiele platforms.