Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pikachu Japanse mascotte op WK 2014 in Brazilië

Het WK voetbal, dé gebeurtenis van 2014 voor de voetbalfans. Dit jaar zit er ook een 'nintendisch' tintje aan het bekende toernooi, het Japanse nationale voetbalelftal zal tijdens het WK 2014 in Brazilië namelijk worden bijgestaan door Pikachu.

Pokémon Daily NintendoHet WK voetbal, dé gebeurtenis van 2014 voor de voetbalfans. Dit jaar zit er ook een ‘nintendisch’ tintje aan het bekende toernooi, het Japanse nationale voetbalelftal zal tijdens het WK 2014 in Brazilië namelijk worden bijgestaan  door Pikachu. Pikachu is samen met tien andere bekende Pokémon gekroond tot mascotte. Dit heeft kledingsponsor Adidas bekendgemaakt tijdens de presentatie van het nieuwe  Japanse tenue.

Naast Pikachu zien we onder andere Bulbasaur, Meowth en Froakie. In totaal zijn er elf Pokémon gekozen, maar het is nog niet bekend wie er in de goal zal gaan staan. Foto’s van het Japanse elftal, én de Pokémon in het nieuwe tenue kun je hieronder vinden.

Welke Pokémon is volgens jullie het meest geschikt als keeper?

1394669095