Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe info Mario Kart 8 online

Nog 1 maand wachten en wij kunnen eindelijk aan de slag met Mario Kart 8 op de Wii U. Al sinds de versie op de Wii was het mogelijk om online te spelen en dat is uiteraard in de nieuwe versie ook mogelijk. Vandaag is dan ook wat nieuwe info vrij gegeven over de online featues van Mario Kart 8...

mariokart 8 frontNog 1 maand wachten en wij kunnen eindelijk aan de slag met Mario Kart 8 op de Wii U.  Al sinds de versie op de Wii was het mogelijk om online te spelen en dat is uiteraard in de nieuwe versie ook mogelijk. Vandaag is dan ook wat nieuwe info vrij gegeven over de online featues van Mario Kart 8. Eerder is al bevestigd dat 12 spelers het online tegen elkaar kunnen opnemen. Nu is bevestigd dat spelers elkaar online kunnen vinden op de volgende vier manieren: wereldwijd, regionaal, vrienden & rivalen en toernooien.  Het is daarbij mogelijk om met je vrienden te communiceren via vaste tekstberichten en voice-chat. Dit laatste kan middels de microfoon in de Wii U gamepad.

In de toernooien kunnen spelers zelf een toernooi aanmaken. Bij het aanmaken van een toernooi kan de startdata van het toernooi worden ingesteld als ook de regels van de race worden aangepast.  Het lijkt erop dat spelers daardoor zelfs een soort competitie kunnen starten.

Daarnaast is het ook mogelijk om ghostdata te downloaden van je vrienden, de top 10 beste ghosts ter wereld en zelfs de ghosts van de ontwikkelaars. Wanneer een speler een ghost van een ontwikkelaar verslaat word die beloond met een speciale Miiverse- stempel. Er is tevens wat extra info vrij gegeven over Mario Kart 8 TV. Het is bevestigd dat de laatste 12 races worden opgeslagen en dat deze kunnen worden geüpload en gedownload. Het is ook mogelijk om een filmpje direct naar Youtube te downloaden of te delen middels sociale media.

Wat vind jij ervan? Lijkt jou het leuk om een toernooi of competitie te spelen met de bezoekers en crew van Daily Nintendo?