Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Special: Hoe kom ik de zomer door met de Wii U?

Zomer 2014 zal voor Wii U bezitters de boeken ingaan als een 'droge' zomer. Maar het kan zo zijn dat er nog enkele pareltjes op je liggen te wachten. Welke dat zijn, lees je verder!

Nintendo_Wii_U_GamePadZomer 2014 zal voor Wii U bezitters de boeken ingaan als een ‘droge’ zomer. Op enkele eShop titels en een fysieke uitvoering van Wii Sports Club na, staat er geen noemenswaardige titel op de releaselijst. Maar het kan zo zijn dat er nog enkele pareltjes op je liggen te wachten. Welke dat zijn, lees je verder!

De Wii U kent in zijn korte bestaan al hoogte- en dieptepunten. Bij dieptepunten kun je denken aan de lange perioden waarin geen games worden uitgebracht. De hoeveelheid games zijn dan ook schaars te noemen, maar daar komt volgens Nintendo verandering in. Vanaf september wordt de Wii U maandelijks voorzien van games, denk aan Hyrule Warriors en Bayonetta. Totdat het zover is, zullen we het moeten doen met het al uitgebrachte materiaal. Welke titels waardig zijn om te halen en te spelen, lees je hieronder.

donkeykongcountrytropicalfreezeboxeuDonkey Kong Country: Tropical Freeze (2014)

Er bestaat geen zomerse titel dan de tropische avonturen van Donkey Kong. Donkey Kong wordt in Tropical Freeze lastig gevallen door de ‘Snowmads’ en moet zijn geliefde eiland weer te zien heroveren. Gelukkig staat hij er niet alleen voor, want hij wordt bijgestaan door Diddy, Dixie en Cranky Kong. Elk personage zal zijn eigen vaardigheid kennen, zo zal Dixie hoger kunnen vliegen en kan Cranky zal wandelstok gebruiken als pogo-stick.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze kent een hoge moeilijkheidsgraad. De levels zijn pittig en worden moeilijker naar mate de game vordert. Gamers die zich hier niet door laten weerhouden zullen de replaywaarde van Donkey Kong Country: Tropical Free waarderen, want de game stopt niet na het behalen van 100%!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze is door Daily Nintendo beloond met een bijna perfecte score van 9.6!

wonderful101boxeu31The Wonderful 101 (2013)

The Wonderful 101 verteld het verhaal van een groep superhelden, welke in het dagelijkse leven normale mensen zijn. Doordat de aarde wordt  aangevallen door buitenaardse wezens komen de superhelden in actie. De superhelden kennen bijzondere mogelijkheden, namelijk het transformeren in wapens. Zo kent de ene superheld de mogelijkheid om te transformeren in een zwaard en de ander in een pistool. De grootte en sterkte van de transformatie hangt af van de grootte van het groepje helden.

De snelle afwisseling tussen actie en humor zorgen er voor dat de game heerlijk weggespeeld kan worden. Helaas kent de game geen verkoopsucces en lijkt te lijden onder de onbekendheid bij het publiek. En dat is jammer, want The Wonderful 101 is een zeer leuke game om te spelen.

The Wonderful 101 is beoordeeld met een solide 8.5!

Super Mario 3D World BoxartSuper Mario 3D World (2013)

Geen console of handheld kan zonder een Mario titel en dat geldt ook voor de Wii U. Super Mario 3D World is de spirituele opvolger van Super Mario 3D Land (3DS) en zal een aantal overeenkomsten kennen. Gelukkig is Super Mario 3D World meer dan alleen een opvolger, want de game zit vol met nieuwigheden en originele features, waaronder multiplayer (voor het eerst in een 3D Mario-titel!) en een hoop nieuwe power-ups, waaronder het kattenpakje.

Super Mario 3D World is een goede game, een zeer goede game, maar laat geen vergelijkbare indruk achter als bij een Super Mario 64 en een Super Mario Galaxy. Desalniettemin heb je met Super Mario 3D World een zeer leuke (multiplayer)titel in huis!

Daily Nintendo heeft Super Mario 3D World beloond met een 9.0!

pikmin3Pikmin 3 (2013)

Pikmin kent zijn oorsprong op de Nintendo Gamecube. Daar waar het verhaal ging over Captain Olimar, gaat het verhaal nu over Alph, Brittany en Charlie. Zij zijn, vanwege een hongersnood op de thuisplaneet, op zoek naar voedsel. Gelukkig hebben zij een planeet gevonden waar fruit te vinden is. Ze worden in hun zoektocht naar fruit ondersteund door de kleine wezens genaamd Pikmin. Ook in uitvoering ‘3’ kent de serie twee nieuwe Pikmin, namelijk de steenharde ‘rock’-Pikmin en de vliegende “Flying’-Pikmin.

Een persoonlijke noot, voor mij is Pikmin 3 nog altijd de beste Wii U game tot op de moment. De game kent grafisch een hoogstaand niveau en ondersteund de GamePad volledig. Naast de story mode, kent de game ook een mission- en bingo mode. De replaywaarde  van Pikmin 3 ligt daardoor vrij hoog!

Pikmin 3 werd beoordeeld met een 9.0!

TM_WiiU_MarioKart8Mario Kart 8 (2014)

Een van de grootste Wii U titels voor 2014 is zonder twijfel Mario Kart 8! De game kent 32 nieuwe banen, waaronder 16 nieuwe banen en 16 retro tracks. Deze worden vormgegeven in prachtige HD-graphics en zal zorgen voor nodig hoogtepunt in de huiskamer. Nieuw in deel ‘8’ is het antizwaartekracht racen! Het is mogelijk om ondersteboven en op de muren te racen. Dit verloopt heel soepel en geeft de speler meer vrijheid.

De game kent enkele minpunten. Het vrijspelen van wagens en motoren zijn snel gedaan en de cups op drie sterren krijgen is niet zo pittig als bij Mario Kart Wii. De speelbare personages laat zich niet spreken van originaliteit en de GamePad had beter ondersteund kunnen worden. Maar toch is Mario Kart 8 de titel voor elke Wii U bezitter!

De Wii U kent met Mario Kart 8 wellicht wel zijn hoogtepunt en de ondersteuning van een solide online modus doet veel goed. Mario Kart 8  kent drie reviews, met een gemiddelde cijfer van een 9.1!

the-legend-of-zelda-the-wind-waker-hd-boxart-japThe Legend of Zelda: The Wind Waker HD (2013)

Geen lijstje is compleet zonder een Zelda-titel. Ondanks dat het gaat om een HD-remake zal deze titel voor vele ‘nieuw’ zijn. The Wind Waker kent zijn oorsprong op de Nintendo Gamecube, maar door de verkoopcijfers van de console en de game zelf, zullen vele gamers de game enkel van naam kennen. Tijd voor een herkansing zal Nintendo hebben gedacht en dat heeft goed uitgepakt. De game kent naast een grafische update, ook enkele gameplay aanpassingen, mede dankzij de GamePad. De menuschermen zijn zichtbaar op het tweede scherm dat een hoop tijd scheelt en er is sprake van een ‘snelle’ zeil.

Gamers die de originele uitvoering in huis hebben, kunnen deze titel wellicht laten liggen, omdat het simpelweg dezelfde game is. Maar voor nieuwkomers is deze titel een must have! HD-remake of niet, de game werd beoordeeld met een 8.3!

LEGO CITY UNDERCOVERLego City Undercover (2013)

Lego City Undercover zal het beste te omschrijven zijn als een ‘Grand Theft Auto’-game gebaseerd op de wereld van Lego, maar eigenlijk doe je de game daarmee te kort. Het flinterdunne verhaal van Lego City Undercover gaat over Chase McCain, een befaamde politieagent, die op zoek is naar Rex Fury. Op zijn zoektocht stuit hij tegen diverse criminelen op, welke zorgt voor de nodige (Lego)humor.

De game kent een hoog gehalte aan humor en verzamelen. Door middel van legoblokjes te verzamelen kan je items en voertuigen vrijspelen en bouwen! Dus met de replaywaarde zit het goed! Lego City Undercover ondersteunt de GamePad volledig. Naast telefoongesprekken met personages uit Lego City zal de GamePad dienen als een kaart van de stad.

Het Lego-avontuur van de Wii U werd beoordeeld met een 8.6!

Heb jij deze titels al in de kast staan, maar weet jij nog een aanrader? Laat het ons weten in de berichtensectie!