Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Special: de beste 3DS spellen voor deze zomer

Zomer 2014 zal voor Wii U en 3DS-bezitters de boeken ingaan als een 'droge' zomer. Op enkele eShop titels en een fysieke uitvoering van Wii Sports Club na, staat er geen noemenswaardige titel op de releaselijst.

3dsreleaseZomer 2014 zal voor Wii U en 3DS-bezitters de boeken ingaan als een ‘droge’ zomer. Op enkele eShop titels en een fysieke uitvoering van Wii Sports Club na, staat er geen noemenswaardige titel op de releaselijst. Eerder gaf dit Vincent de reden om een lijstje met Wii U-toppers samen te stellen. Erg leuk! Maar wat nu als je op vakantie gaat? Dan is het meestal toch een moeilijke opgave om zo’n grote console mee te nemen. Een handzamer formaat is dan een betere optie. Wat zijn nu eigenlijk de beste 3DS Games om deze zomer te proberen?

 

luigismansion2 Luigi’s Mansion 2

Persoonlijk is deze spokenjagers game niet mijn favoriet, vond hem persoonlijk vrij snel wat eentonig worden, maar toch zet ik hem in dit lijstje omdat hij al menig persoon kon vermaken. In deze titel kan je namelijk naar aller hartelust spoken opzuigen, na het succes van zijn voorganger Luigi’s Mansion op de Nintendo GameCube. En ook deze game leek succesvol.

In Luigi Mansion 2 is Professor K. Wibus bezig met zijn spokenstudie in de Schaduwvallei. Boven de schaduwvallei bevindt zich de Donkere Maan. Deze maan zorgt ervoor dat de spoken van de Schaduwvallei zich rustig houden. Maar op een avond vernietigt King Boo de Donkere Maan en alle spoken van de Schaduwvallei worden agressief. De Donkere Maan is in zes stukken gebroken, elk stuk is in een andere huis van de Schaduwvallei terecht gekomen. Prof. K. Wibus stuurde meteen een bericht naar Luigi, om hem om hulp te vragen. Nu is het aan Luigi om de stukken van de Donkere Maan te verzamelen en de Schaduwvallei weer te herstellen.

Wij beoordeelden dit spel met een dikke 9,5.

PS_3DS_AnimalCrossingNewLeaf_enGB1Animal Crossing: New Leaf

De zomer is er om te relaxen en tot rust te komen. Als straks de grote vakantie aan komt waaien, dan is het tijd om lekker op de bank te ploffen en die eerste weken je hoofd helemaal leeg te maken na wilde laatste toetsen. Maar hoe? Animal Crossing is de game waar je naar op zoek bent. Je kunt heel veel tijd in deze titel steken, er valt heel veel te beleven de titel zit vol met schattige beestjes en verzamelingen die je aan kunt leggen.

In Animal Crossing: New Leaf ben je de burgemeester van je eigen dorpje. In dat dorpje wonen een heleboel dieren met allemaal hun eigen persoonlijkheid. Jou doel als burgemeester is het inrichten van je dorp. Tevens kan je verzamelingen aanleggen, je eigen huisje inrichten, brieven schrijven, online met anderen spelen, streetpassen, tot rust komen, het onkruid wieden, plantjes planten, mini-games spelen, zwemmen, en… een hele mond vol andere dingen. Teveel om in deze korte samenvatting te zetten!

Animal Crossing: New Leaf is door Daily Nintendo beloond met een bijna perfecte score van 9.4!

cover_largeDonkey Kong Country Returns 3D

Donkey Kong Country Returns 3D is de 3DS-remake van de Wii-versie. De Wii-versie werd lovend ontvangen, en deze remake borduurd verder op het succes van de titel.  Ook de Nintendo 3DS-versie pakt aardig uit. Voor iedereen die de Wii-versie te moeilijk vond heeft dit spel namelijk enkele mogelijkheden toegevoegd om het spel flink makkelijker te maken. Zo heb je in deze versie 3 in plaats van 2 hartjes. Je kan dus tegen één extra monster oplopen, voor je af raakt. Ook kent de shop een paar handige nieuwe items die je verder kunnen helpen.

Heb je Donkey Kong op de Wii nog niet gespeeld? Deze game kan ik je dan aanraden. Net als de Wii-versie ben je niet snel klaar met dit spel en kan je een platformer verwachten vol geweldige elementen en geweldig uitgewerkte details. Heb je de Wii-versie al gespeeld, dan kan deze versie zeker nog steeds vermaken. Bijvoorbeeld als de Wii-versie nooit is uitgespeeld door de moeilijkheidsgraad. Als je de Wii-versie al geheel uit hebt gespeeld, dan kan je de volgende titel op deze lijst toch even beter bekijken. Misschien dat je dan te weinig uit de titel zult halen voor de prijs.

Donkey Kong Country Returns 3D is beoordeeld met een eerlijke 7,5

pokemon-y-coverPokémon X en/of Pokémon Y

Ja, eigenlijk staan hier dus nu twee titels. Maar het zijn twee titels die je niet los van elkaar zou mogen noemen: Pokémon X en Pokémon Y. Met de nieuwe Pokémon Omega Ruby (Pokémon Ruby remake) en Pokémon Alpha Sapphire (Pokémon Sapphire remake) op komst kunnen Pokémon X en Pokémon Y een goede opwarm oefening zijn om nieuwe strategieën te ontdekken en toch nog leuk bezig te zijn met deze pocketmonsters.

Pokémon X en Pokémon Y zijn net iets anders dan de eerdere Pokémon Games. Het concept is en blijft hetzelfde, maar deze game introduceert een 3D Wereld en Mega Evoluties. De Mega Evoluties zijn een nieuwe vorm van evolueren die maar tijdelijk optreed, maar wel je Pokémon heel veel sterker kan maken.

Pokémon X en Pokémon Y zijn spellen die je erg lang kunt spelen, omdat je er nooit echt klaar mee bent. Nou ja, tot de online functies offline worden gehaald. Na het spelen van de game is het namelijk erg tof om tegen vrienden online te vechten. Zelfs als je niet speelt om per se te winnen.

Daily Nintendo gaf Pokémon X en Pokémon Y een 9.0!

europese boxart  Bravely Default Daily NintendoBravely Default

Zelf heb ik de game (nog) niet gespeeld, maar hij is op Daily Nintendo en door heel veel spelers vrij goed ontvangen. We spreken hier over de titel Bravely Default. Bravely Default is een klassieke Japanse Role Playing Game, oftewel afgekort een JRPG. In Europa kent de titel de laatste tijd best wel naamsbekendheid, ondanks het feit dat deze Japanse games hier veel minder populair zijn dan Westerse games.

Ik kan niet al te veel vertellen over de game, maar hij kreeg van Daily Nintendo een dikke 9.5.

professorlaytonendeerfenisvandeazranboxeu Daily NintendoProfessor Layton En De Legende Van de Azran.

Een echte heer kraakt elke puzzel, en daarom is het tijd om ook een paar puzzels te kraken in deze Professor Layton-titel. Heb je de titel al gespeeld, dan heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat het een aardige titel is (op natuurlijke weer die irritante Voice Actors na bijvoorbeeld) die toch wel een vermelding waard is. In ieder geval heb je met een Professor layton-titel altijd wel waar voor je geld, tenzij je natuurlijk niet van puzzelen houd.

Professor Layton en de erfenis van de Azran is technisch gezien een goede afronding van de trilogie, en daarbij ook een mooie inleiding van de trilogie die eerder al op de Nintendo DS verscheen. Het verhaal beantwoord vragen, maar laat ook de vraag opkomen: ‘hoe nu verder?’, om ons zo in te leiden naar de eerder verschenen trilogie. Aan vele kanten word je nieuwsgierig naar meer… En eigenlijk verwacht ik nog wel een Professor Layton titel na het spelen van deze. Na 6 titels heeft het spel namelijk nog steeds dezelfde charmes als hij deze had in het aller eerste Professor Layton-spel.

Deze heer gaf de puzzel een mooie 7,1. Een vrij goed cijfer daar je bedenkt dat dit al de 6e Layton-titel is.

Phoenix Wright Professor LaytonProfessor Layton Vs Phoenix Wright: Ace Attorney

En laten we het artikel nu maar afsluiten met nog één aardige titel: Professor Layton VS Phoenix Wright: Ace Attorney. In deze cross over tussen Professor layton en Phoenix Wright: Ace Attorney kan je namelijk de gameplay van beide series in volle gang ervaren. Aan de éne kant voelt het Phoenix Wright: Ace Attorney-deel aan als een geheel nieuwe titel in de bekende serie. Aan de andere kant voelt het aan als een geheel nieuw spel waarin de bedoelingen toch anders liggen dan voorheen. Een goede cross-over tussen beide games.

Voor fans van beide series heeft de game wel wat. Als je fan bent van één van de series, dan raad ik je zeker deze titel aan om eens kennis te maken met de andere serie. Als je beide series kent en één van de series matig vind, dan is het wel weer een ander verhaal, maar kan dit toch nog een leuke kennismaking zijn. Fan van beide series, zoals ik? Waarschijnlijk heb je het spel dan allang gespeeld, en zo niet, ga er dan voor! Het is een aardig toffe game die je zeker word aangeraden eens te proberen.

Uiteindelijk beoordeelden wij deze game met een 7,5!

Natuurlijk zijn er nog veel meer toptitels! En niet elke titel heeft iedereen gespeeld. Heb jij deze titels al in de kast staan, maar weet jij nog een aanrader? Laat het ons weten in de berichtensectie!