Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

E3 2014 zit er op. Dankzij beeldmateriaal en diverse specials zijn we een hoop over toekomstige games te weten gekomen, maar wat is onze indruk van de E3? Een aantal redacteuren beantwoordden deze vraag.

E3 2014 zit er op. Dankzij beeldmateriaal en diverse specials zijn we een hoop over toekomstige games te weten gekomen, maar wat is onze indruk van de E3? Een aantal redacteuren beantwoordden deze vraag.

[tabs tab1=”Kevin” tab2=”Randy” tab3=”Jannie” tab4=”Vincent”]

[tab]

Bowser-and-PeachLaat ik met de deur in huis vallen: ‘ik vond de E3 dit jaar enigszins teleurstellend’, omdat hij naar mijn idee zijn doel een beetje links heeft laten liggen. Niet alleen aan Nintendo’s zijde, ook bij de concurrentie. Voor mij is de E3 het ultieme middel om fans enthousiast te maken voor bepaalde titels. De E3 is voor mij een middel om de inmiddels opgestarte hype-train op volle vaart te laten rijden en iedereen aan board te laten stappen. Nu ben ik wel in de Hype-Train gestapt, voor enkele titels, maar dit komt écht niet door de E3. De E3 heeft nul inbreng gebracht.

Ik vond de E3 van dit jaar niet spraakmakend genoeg. Er waren te weinig nieuwe interessante titels en Nintendo borduurde erg door op dat wat al was voorgekauwd. Ik had een flink aantal nieuwe games verwacht, waaronder voor de Nintendo 3DS, maar nu moeten we wachten tot na de E3 voor dat gaat gebeuren. De E3 was daarentegen het perfecte moment geweest om ons helemaal hyped te maken voor nieuwe titels. Daarentegen kwamen titels die wel leuk waren, maar niet per se console-sellers zijn. Zo is een nieuwe Mario Party 10 wel leuk als party-game, maar écht geen spel die ik perse op release wil hebben. Dat is meer een spel om te kopen in een wat rustigere periode waarin je toch wilt gamen.

reggie-fils-aime-claymationLiever had ik gezien dat de focus meer was gelegd op nieuwe games en dat Nintendo minder had verteld voor de E3 begon. Er was al teveel bekend gemaakt voor de E3, waardoor het grote nieuws eigenlijk al ‘op gemaakt’ was. En dan komt Nintendo met titels die wel leuk lijken, maar niet spraakmakend zijn. De grootste aanfluiting tot nu toe vind ik Code Name: Steam. Een hele nacht wakker zijn, om dan zo’n titel te zien. Ook kondigde Nintendo de titel op een vrij chaotische manier aan (en bovendien vrij oninteressant). Teleurstelling overschaduwde op dat moment. Nu kan het blijken dat Code Name: Steam toch een goede game blijkt, maar ik had liever gezien dat ik vanaf moment één enthousiaster kon zijn.

Ik hoop dat Nintendo volgend jaar minder nieuws op maakt, en wat meer voor de E3 bewaart. Al heeft Nintendo voor mij de E3 gewonnen omdat de concurrenten er al helemaal een potje van hebben gemaakt, er valt namelijk flink wat te leren voor dit eigenwijze bedrijf.

[/tab]
[tab]

Robot-Chicken-MarioIk ben eigenlijk best tevreden als ik terug kijk naar de E3. Veel gamers klagen dat ze meer verwacht hadden maar wees eerlijk, het kan ook nooit goed genoeg zijn bij velen. Nintendo heeft in elk geval laten zien dat ze nog voldoende plannen met de Wii U hebben. Naast nieuwe beelden en informatie zijn er voor de Wii U eigenlijk best wel veel nieuwe games aangekondigd waaronder een nieuwe Zelda, Toad’s Treasure Hunter, Mario Party 10, Splatoon en Star Fox. Daarbij komt Bayonetta dit jaar ook naar de Wii U en kunnen we in 2015 ook nog aan de slag met een nieuwe Kirby, Yoshi en Mario vs Donkey Kong. Wie kan dan nog zeggen dat Nintendo op Wii U gebied geen goede E3 achter de rug heeft?

Wellicht had Nintendo iets meer aandacht aan de 3DS kunnen schenken. We moeten echter niet vergeten dat er voor de 3DS het afgelopen jaar enorm veel grote titels zijn aangekondigd en we dit jaar sowieso nog Smash Bros en een Pokémon-remake krijgen. De aankondiging van S.T.E.A.M. is wellicht wat karig maar Nintendo heeft er naar mijn idee goed aan gedaan dit jaar zich vooral op de Wii U te richten.

[/tab]

[tab]

Link-Robot-ChickenIk kijk met een zeer tevreden gevoel terug naar de E3. Nintendo heeft dit jaar alles uit de kast getrokken om er een leuke show van te maken. Niet alleen het Nintendo Event was geslaagd, ook het Treehouse was een perfecte manier om ons, de thuisblijvers, een kijkje te gunnen achter de schermen. Het is eigenlijk niet alleen meer voorbestemd voor de pers en andere media, het enige verschil is dat wij niet de demo’s kunnen spelen. Dan was er ook nog het Super Smash Bros toernooi, waar spelers uit de hele wereld tegen elkaar konden vechten. Nintendo heeft er alles aan gedaan om het publiek en alle gamers wereldwijd te vermaken, en daar zijn ze optimaal in geslaagd.

Er zijn natuurlijk altijd teleurgestelde gamers die hun specifieke games wilden zien, en achteraf gaan roepen dat de E3 in hun ogen teleurstellend was en dat Nintendo de slechtste show ever gaf. Dat is natuurlijk niet waar, als je alle titels op een rijtje zet. Wat mij betreft mag Nintendo elk jaar op deze manier hun nieuwste software demonstreren. Ik vind sommige titels en nieuwe IP’s ook niet geweldig, maar dat doet geen afbreuk aan de manier waarop Nintendo zijn presentaties heeft gehouden.

Natuurlijk zijn er een aantal titels waar ik erg naar uitkijk. Zelda U, Yoshi’s Woolly World, Captain Toad, Xenoblade Chronicles X en Star Fox. Mijn portemonnee begint nu al te protesteren.

[/tab]

[tab]

Nintendo-Audience-Robot-Chicken

E3 2014 is in zijn geheel licht teleurstellend te noemen. De presentaties van Microsoft en Sony waren oersaai en speelde beide op ‘safe’. Nintendo daarentegen heeft mij positief verrast! De Wii U wordt eindelijk verwend met games en kende ook nog onverwachte aankondigingen, met als hoogtepunt Star Fox U!

Ondanks het aanbod vind ik dat Nintendo er niet in geslaagd is om de meerwaarde van de GamePad te benadrukken. De GamePad wordt grotendeels ingevuld als een extra scherm of voor off-tv play en het is bij een groot aantal titels onduidelijk op welke wijze de GamePad zal worden ondersteund.

De toepassing van Amiibo vind ik een aanwinst. Al lang hoopte ik op een soort gelijke behandeling als bij Skylanders en Disney Infinity, maar dan in vorm van Nintendo-personages. In mijn ogen gaat dit ook zeker wat toevoegen aan de gameplay. Ik kijk nu al uit naar meer informatie over de toepassing van Amiibo in andere titels.

Wie de winnaar van de E3 is geworden, is dat voor mij overduidelijk Nintendo. Met heel veel games en verrassingen heeft Nintendo meer lef laten zien dan de concurrenten. Hulde!

[/tab]

[/tabs]