Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

NX aangekondigd om aan te geven dat Nintendo de console markt niet verlaat

Gisteren heeft Nintendo bekend gemaakt druk bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuw game apparaat: de Nintendo NX.

De Nintendo NX zal een nieuw gameplatform worden met een totaal nieuw concept. Of de console juist de Wii U, de 3DS of beide gaat vervangen is afhankelijk van de weg die Nintendo in gaat slaan. Nintendo President Satoru Iwata liet wel weten dat hij de NX nu al met een reden heeft aangekondigd. Hiermee wil Nintendo fans verzekeren dat Nintendo de traditionele console markt niet zal gaan verlaten. Details over deze nieuwe hardware hoeven we voorlopig echter nog niet te verwachten. Pas volgend jaar krijgen we meer te horen. Nintendo kondigde gisteren aan zich ook te gaan richten op de markt voor smartphones maar zal zich dus ook blijven richten op de traditionele console markt. Hier kun je mee discussiëren over de NX op ons forum!

The reason why I announced “NX,” which by the way, is not directly related to our alliance with DeNA, was because I wanted to avoid any misunderstandings such as, “Nintendo might have lost its passion for the dedicated game system business,” and because I wanted many people to understand that Nintendo will continue its dedicated game system business with even stronger passion and motivation. I am sorry, but as I said during the press conference yesterday, we cannot make any further announcements about “NX” until next year.