Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DeNA: “150 tot 200 miljoen mensen zullen Nintendo’s mobiele spellen uitproberen”

De CEO van DeNA, het bedrijf waarmee Nintendo samenwerkt voor mobiele games, heeft zich flink positief over het verwachte succes van de aankomende mobiele spellen van Nintendo uitgesproken.

In maart dit jaar werd bekend dat Nintendo samen is gaan werken met DeNA om dit najaar een groots ‘sociaal gaming netwerk’ te lanceren. Ze werken samen aan vijf mobiele games welke nog onbekend zijn. DeNA West CEO Shintaro Asako is erg positief over dezesamenwerking. Dat liet hij weten in een interview met A List Daily. Asako sprak hij zijn verwachting uit. De beste man denkt dat de spellen zeker 150 tot 200 miljoen mensen zullen gaan bereiken. Volgens hem zullen vooral de ‘echte’ Nintendo-fans binnen de doelgroep van Nintendo’s mobiele games gaan vallen. Deze groep zal, denkt hij, tevens bereid zijn geld te betalen voor de games. Zijn uitspraak is hieronder te lezen.

“Hundreds of millions of people have bought Nintendo consoles. Those are people who decided to spend a minimum of $200 just to get access to Nintendo IP. That number is already twice as big as the Candy Crush total user base. Not only that, every single person buying Nintendo devices spends an average of about $100 per year on software. So I have no question that when Nintendo’s mobile games come out, at least 150 or 200 million people will try it. These people are super core Nintendo fans who used to spending $150 to $250 just to access the content. Let’s say only 10% end up playing, and then those users pay $3 a month, that’s still perhaps a $60 million dollar a month game.”