Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Kimishima: We blijven Iwata’s filosofie volgen

Tatsumi Kimishima, de nieuwe president van Nintendo, heeft een uitspraak gedaan over de toekomst van Nintendo. Ook heeft hij verteld hoe hij verwacht dat het verder zal gaan binnen het gamebedrijf.

Gisteren werd al bekend Tatsumi Kimishima de nieuwe president van Nintendo is geworden. Hij heeft nu een uitspraak gedaan naar ‘Nikkei’, een Japans beleggers bedrijf. Hij heeft hierin medegedeeld dat er nog geen veranderingen zullen zijn in de bassisopzet welke Iwata heeft opgezet. Tatsumi wilt blijven handelen op de manier waarop ze gewend zijn. Bij nieuwe projecten wilt hij dat Nintendo meer zijn best doet in het verduidelijken en verspreiden van opkomende projecten. Het doel dat hij heeft opgesteld is om weer winsten te draaien zoals voorheen. De president heeft een contract van één jaar gekregen. Zelf heeft hij al aangegeven dat er onzekerheid is over de tijd dat hij blijft als president. Dit zal later worden besloten.

Als laatst sprak Genyo Takeda, een voormalige directeur, over een doel van Nintendo. Het doel waaraan nu wordt gewerkt is Nintendo weer boven aan de markt te zetten en te versterken voor de toekomst.