Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Japans bedrijf ontwikkeld game cardridges voor smart devices

Een Japans bedrijf is bezig met een wel heel bijzonder project. Zo zijn ze game cardridges aan het ontwikkelen voor smartphones en tablets.

De cardridges kunnen worden ingeplugt in de ingang van de koptelefoon.  Tegenwoordig downloaden we games op de tablet of smartphone. De cardridges zijn in de maak als laatste poging om de cardridges terug te brengen. Het klinkt als een hoax, maar Beatrobo heeft daadwerkelijk cardridges in te ontwikkeling welke zullen werken via de koptelefoon-ingang. Picasso Casetto, het bedrijf dat uiteindelijk zal bepalen welke software er zal komen te staan op de cardridge heeft een teaser vrijgegeven. Hierin werd geblazen op de cardridge. Dit doet ons denken aan de nostalgische tijd waarin we cardridges moesten blazen voor gebruik. Er is grote kans dat er NES games zullen verschijnen op de cardridges.

image

image image imageBeatrobo is een Japans bedrijf dat een app voor Android en iOS heeft ontwikkeld waarmee muziek kan worden afgespeelt door middel van een aparaatje dat Plugair heet. De app heeft dezelfde naam mee gekregen. Plugair kan worden gekoppelt aan je smartphone. De afspeellijsten staan dus op het apparaatje zelf en kunnen via bluetooth worden gedeeld met anderen. Ook zijn youtube, maar ook andere websites en apps zoals Soundcloud . De app is verkrijgbaar in de europese app store en google play store. De app ondersteunt engels en japans.

Pico Casette is mogelijk ook bezig nieuwe games te ontwikkelen voor de cardridges. Het is nog niet bekend hoeveel het zal gaan kosten en wanneer en of ze ooit in europa beschikbaar zullen zijn.

Meer informatie over Beatrobo en de apps zijn hier te vinden op https://corp.beatrobo.com/en/