Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

DN Awards: De beste game van 2015!

De resultaten zijn bekend en de beste game van 2015 is…

De afgelopen weken kon je jouw favoriete titel van 2015 nomineren voor een DN Award. Dit hebben jullie in grote hoeveelheden gedaan en dat heeft geleid tot een mooie top 5. Dank daarvoor!

Voordat we de uitslag gaan presenteren is het handig om te weten hoe de puntentelling tot stand is gekomen. Ieder lid van Daily Nintendo kon op het forum maximaal vijf titels nomineren. Er was sprake van geen restrictie in platform, waardoor het mogelijk zou zijn dat een titel van Sony of Microsoft met een DN Award er vandoor zou gaan. Met behulp van de onderstaande puntentelling werd de uitslag berekend. De puntentelling:

  • Nummer 1: vijf punten
  • Nummer 2: drie punten
  • Nummer 3: twee punten
  • Nummer 4: een punt
  • Nummer 5: een punt

Eerder deze week kon je de meest favoriete titel van onze redactie lezen, waarin bij elk redactielid zijn titel heeft beschreven. Het artikel kan je hier vinden.

De balans is opgemaakt en de uitslag is bekend. Uit de uitslag hebben we een lijst met vijf titels samengesteld. Deze titels hebben ook de meeste punten en stemmen gekregen. De top 5 is gerangschikt van minste punten naar de meeste punten, waarbij de nummer 1 de absolute winnaar is. We beginnen met de titels die net geen DN Award mee naar huis kunnen nemen.

nummer 5

Mario & Luigi: Paper Jam Bros. mag dan nog niet heel lang in de winkel liggen, maar is nu al bij menig DN-lezer in het hart gesloten. De 3DS-titel is een cross-over tussen de RPG-series Mario & Luigi en Paper Mario. Kevin heeft de review geschreven en beloond met een nette 7.5.

nummer 4

Nummer 4 is een titel dat al vroeg in 2015 uit is gekomen, namelijk The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D. Fans hebben lang op een remake van Majora’s Mask mogen wachten, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! De titel werd gelijktijdig uitgebracht met de Nintendo New 3DS en kent met name op de nieuwe handheld flinke verbeteringen. Denk aan handmatige camerastanden. Maar ook voor gebruikers van de originele 3DS kunnen aan de slag met de verbeterde variant. Kevin beoordeelde de remake met een 9.0!

nummer 3

De voorgaande titels moesten ondanks een plaatsje in de top 5 het doen met een troostprijs, maar Xenoblade Chronicles X gaat naar huis met een bronzen DN Award. De nieuwe titel va MonolithSoft is na jarenlang ontwikkeling eindelijk uitgebracht en is wereldwijd beloond met mooie cijfers. Dat de titel ook geliefd is bij jullie werd bij het berekenen van de uitslag al snel duidelijk. Een review van Xenoblade Chronicles X komt spoeding online op Daily Nintendo!

nummer 2

Tussen de nummer één en twee zat weinig puntverschil, waardoor het echt van de laatste stemmer afhankelijk werd welke titel zich mag kronen tot de beste titel van 2015. Super Mario Maker werd net geen eerste, maar mag zich op basis van het aantal stemmen wel de meest populaire game van 2015 genoemd worden. De titel werd voornamelijk beloond door de innovatieve gameplay en hoge mate van toegankelijkheid. Door middel van frequente updates is Super Mario Maker nog regelmatig in de nieuwsartikelen te vinden, waardoor de interesse nog lang aan blijft houden. De titel heeft helaas nog geen review op Daily Nintendo gekregen.

nummer 1

Hoe kan het eigenlijk ook anders? De DN Award voor beste game van 2015 gaat naar Splatoon! Splatoon heeft sinds de onthulling vriend en vijand verrast en werd sinds de release door vele gamers in de armen gesloten. Het is dan ook te danken aan de verrassend vernieuwende gameplay in combinatie met een unieke sfeer dat er voor heeft gezorgd dat de game zowel goed werd beoordeeld als deed verkopen. Met name door de gratis updates, zoals stages en wapens bleef Splatoon lang na de release verfrissend en interessant. Splatoon werd eerder dit jaar beoordeeld door Jorden met een 8.8!

Titels die net niet in aanmerking zijn gekomen van een DN Award zijn: Yoshi’s Woolly World, Undertale, Captain Toad: Treasure Tracker, Xenoblade Chronicles 3D en The Legend of Zelda: Triforce Heroes.

Met Splatoon als door jullie gekozen beste game van 2015 sluiten wij zowel het jaar als dit artikel af. Wij, van Daily Nintendo, wensen jullie een fijne jaarwisseling en tot in 2016!

Heb jij aanmerkingen of ideeën hoe de volgende DN Awards vorm kan krijgen, deel het met ons door jouw aanbevelingen te sturen, met onder werp “DN Awards” naar info@dailynintendo.nl!