Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo komt later dit jaar met nieuws rond de NX

In Wall Street Journal is een interview te lezen waarin uitspraken te lezen zijn over de NX. Deze uitspraken zijn opgetekend uit de mond van Tatsumi Kimishima, president van Nintendo.

Er doen al vele geruchten de ronde over de NX. Zo zou Super Smash Bros. mogelijk (een van) de lanceertitel(s) zijn, de fabrikant van de geheugenchips zou verklaard hebben dat de NX nog dit jaar zal verschijnen.

Er is vrijwel geen officiële informatie bekend, echter zit er nieuws aan te komen. Dit blijkt uit de woorden van Kimishima. In het interview ging het over Miitomo, dit werd door de president in verband gebracht met de NX en dat deze platformen mogelijk samen kunnen werken.

Nintendo zal ‘niet al te laat in het jaar’ naar buiten treden met informatie over de NX en de samenwerking met Miitomo.

Onderstaande is, vrij vertaald wat Kimishima zei tegen Wall Street Journal:

Er is door analisten gekeken hoe Nintendo’s mobiele games (miitommo) kan gaan samenwerken met de NX, wat de codenaam is van het next-generation systeem wat nog in ontwikkeling is.

Kimishima zei dinsdag dat Nintendo ‘niet te laat dit jaar’ met een update hierover komt. Analisten verwachten dat er nog deze lente een onthulling zal plaats vinden van de NX, het zou de bedoeling zijn dat deze vervolgens nog voor de feestdagen zal verschijnen.