Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Reorchestrated YouTube kanaal is offline gehaald na copyright-claims

YouTube staat vol met fan-made content van games. Van complete HD remakes  tot muziek. In die laatste categorie is nu een kanaal minder te vinden.

Pokémon Reorchestrated, vol fan-made covers van Pokémon muziek, is sinds gisteren offline gehaald na drie copyright-claims. Opzich gebeuren dit soort dingen vaker. Opvallend echter is dat het nu in maar 18 dagen gebeurd is, terwijl het account al vijf jaar bestond ondertussen met 51k abonnees.

Daarnaast is de copyright aanval alleen geweest op het YouTube kanaal van PREO en niet op andere plekken waar ze de muziek distributeren.

De  officiële verklaring van PREO werd gegeven in een persstatement. Hieronder kun je een fragment hiervan lezen:

On February 16th, 2016, the YouTube channel for fan­based music project Pokémon Reorchestrated (PREO) was terminated due to a series of takedown notices issued directly by The Pokémon Company International, Inc. (TPCi). The channel, which had accumulated over 51K subscribers in 5 years, was dedicated to uploads of orchestral covers of popular music from the beloved Pokémon video game series.
The first wave of takedown notices were issued on February 1st. They were accompanied by a brief statement claiming that videos for “Kanto Symphony,” PREO’s first album of licensed cover songs from Pokémon Red and Pokémon Blue, contained copyrighted content owned by TPCi.
The company did not identify the allegedly infringing content in their takedown notices, making it unclear what material prompted removal. Requests for clarification emailed to TPCi’s legal department were not responded to.

Voor een klein idee van wat PREO heeft gemaakt kan je hieronder luisteren (mits je een Spotify/Facebook account hebt. mocht je dat niet hebben klik dan hier.