Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Review] Pokkén Tournament

Tekken staat al jarenlang bekend als een goede vechtgame en Pokémon is een zeer geliefde serie bij Nintendo fans. Als je die twee zou combineren komt er dan enigszins wat leuks uit? Je leest het in deze review.

Bij het opstarten van de game is meteen al te zien wat voor soort game Pokkén Tournament is. Een snelle vecht game waarin twee Pokémon het op een veld het uitvechten. Als je een Wii U Pokémon game of een Pokémon Stadium achtige game had gewild zal je achter het net vissen met deze titel.

Welcome to Ferrum

Pokkén Tournament Ferrum RegioZoals de meeste Pokémon spellen speelt deze game zich af in een regio, in dit geval de Ferrum regio. In Ferrum heb je verschillende plekken die allemaal een andere mode aanbieden.

Zo heb je de training dojo waar je zoals de naam eigenlijk al weggeeft tutorials kan volgen en je combo’s kan trainen zonder dat je win/lose ratio erdoor veranderd kan worden.

In de My Town kan je van alles aanpassen. Zo is het mogelijk om je Pokkén Tournament Dojopartner Pokémon te kiezen, je support sets te kiezen, maar ook om je avatar naar eigen wensen aan te passen. Dit kan door middel van een ander kapsel, andere kleren etc. Deze opties kan je kopen met geld welke je met gevechten verdiend of vrijspelen met het scannen van amiibo.

Natuurlijk draait de game om vechten en daar zijn meerdere modi voor. De Single Battle modus waarin je zelf een computer gestuurde tegenstander uitkiest, de Local Battle waarin je een potje tegen een vriend(in) kan spelen. In allebei deze modi kan je zelf de tijdslimiet, aantal rondes en dergelijke uitkiezen. Ook is er een online modus  waarin je een ranked battle of een battle voor je plezier kan doen. Bij de normale battles zal je gewoon met een willekeurig persoon ingedeeld worden, maar in ranked op basis van je rank. Rage quitters zal je bij ranked battle niet snel tegenkomen aangezien het spel je zal straffen als je het gevecht niet afmaakt.

Pokkén Tournament Ferrum leagueAls laatste hebben we nog de Ferrum League. In deze modus is het
de bedoeling om de League Master te worden in verschillende toernooien. Je begint in de Green League met erg makkelijke tegenstanders, maar al snel wordt het een stuk lastiger.

Het is jammer dat de Ferrum League wel erg snel repetitief wordt. Elk niveau is hetzelfde opgebouwd. Je moet eerst in de beste 8 komen, daarna is het hoofdtoernooi met een afval race en als laatste moet je de huidige League Master verslaan. Hoewel dit redelijk normaal klinkt voor een toernooi modus zorgt het beperkte aantal beschikbare Pokémon ervoor dat het soms erg repetitief aanvoelt en het saai wordt uiteindelijk.

De Pokémon

Zoals eerder genoemd zijn er maar een beperkt aantal Pokémon Pokkén Tournament Mewtwoaanwezig. Zo zitten er maar 16 speelbare Pokémon in het spel en nog een aantal support Pokémon. En van de 16 vechter zijn er ook een aantal bijna identiek. Zo heb je Pikachu en Pikachu Libre, maar ook Mewtwo en Shadow Mewtwo. Gelukkig hebben ze wel elk een aparte moveset en zijn het niet pure kopieën Aangezien er in de Pokémon wereld op het moment 721 unieke Pokémon bekend zijn is deze selectie erg karig zeker gezien de hoeveelheid tegenstanders je moet verslaan in de Ferrum League.

Één onderdeel uit de Pokémon serie zit ook in dit spel, het levelen. Na elk gevecht krijg je vaardigheidspunten waarmee je levels omhoog kunt gaan. Na elk level kan je je Pokémon een vaardigheidspunt toekennen aan één van de vier mogelijke opties. Dit zijn: attack, defense, strategy en synergy. Wat attack en defence inhouden spreekt voor zich, maar de overige punten moet je zeker niet vergeten. Met strategy zullen je support Pokémon er korter over doen om op te laden en zullen de effecten verbeterd worden en met synenergy zal de duur van Synenergy Burst vergroten en daarnaast de boost die je krijgt met attack en defence verhogen.

Pokkén Tournament Synergy Burst MachampSynenergy Burst is een optie die je kan inzetten zodra de Synenergy Gauge gevuld is in een ronde. Deze vul je door aan te vallen, gebruik van sommige support Pokémon en verdedigen. Zodra je deze activeert zal je Pokémon een stuk sterker worden en in sommige gevallen ook hun uiterlijk veranderen door middel van Mega Evolutie. Tijdens de Burst kan je teven eenmalig een Burst attack uitvoeren welke een enorm gedeelte van je tegenstanders levens afhaalt.

Graphics en geluid

Grafisch is deze game erg goed, de weinige Pokémon die erin zitten zijn allemaal erg gedetailleerd en animaties zijn erg mooi gedaan. Tevens zijn er geen standaard bliepjes gebruikt zoals in de normale Pokémon games maar nu produceren de Pokémon wat betere geluiden. Niet alleen het geluid van de Pokémon zelf klinkt goed ook de muziek die op de stages afspeelt is gaaf. De meeste nummers hebben een snel tempo wat goed bij de snelle gevechten past. Tevens zijn de stages erg mooi afgewerkt met leuke details.

https://www.youtube.com/watch?v=qnOwUccAO5Q

Conclusie

De game is een leuke fighter met erg mooie graphics. Had je een typische Pokémon game verwacht ben je met deze game niet aan het goede adres. De game bevat Pokémon, maar is niet te vergelijken met welke Pokémon game dan ook. Het blijft jammer dat de hoeveelheid Pokémon erg weinig is, maar we zijn ook wel enorm verwend met de hoeveelheid in de normale serie.

+ Grafisch erg goed
+ De gevechten zijn tof
+ Goede online modus
+ Elke Pokémon is wel uniek

– Weinig keuze met Pokémon

Cijfer: 7.9