Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Preview Event: Hands-On met Rhythm Paradise Megamix

De bekende gameserie, waar een ritmegevoel van belang is, krijgt een nieuw deel in het Westen. Rhythm Paradise Megamix was speelbaar op het previewevent, mijn ervaringen kan je in dit artikel lezen.

De bekende gameserie, waar een ritmegevoel van belang is, krijgt een nieuw deel in het Westen. Rhythm Paradise Megamix was speelbaar op het preview event, mijn ervaringen kan je in dit artikel lezen. 

Ritmegames zijn een niche van de gamemarkt en de afgelopen jaren hebben we er dan ook niet veel van kunnen bewonderen op de 3DS. Een paar grote ritmegames van de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld “Rhythm Thief & The Emperor’s Treasure” en “Thearhytm Final Fantasy”. Voor fans van zulke games is er goed nieuws! Nintendo brengt weer een ritmegame uit en dit keer van de bekende serie Rhythm Paradise, ook wel bekend als Rhythm Heaven in Amerika.

rhythm-heaven-megamixNa een droge periode voor het ritmegenre was ik erg benieuwd naar Rhythm Paradise Megamix. De demo begon met een korte en makkelijk introductie van het synchroon slaan op een trommel om de basis goed uit te leggen. Een leuke toevoeging op het touchscreen van de 3DS is een korte uitleg. Wanneer je tijdens de tutorial het ritme al niet bij kan houden, zie je hier namelijk precies op wanneer je op een knop moet drukken. Wanneer je het ritme eenmaal doorhebt, kan je de echte uitdaging aangaan en verdwijnt de hulp weer.

Deze uitdaging begon eigenlijk bij de bizarre minigame, waarin ik haren uit aardappelhoofden moest trekken. Ja, je leest het goed. De minigames zijn, zoals we gewend zijn van deze serie, écht bizar. De personages zijn allemaal in de gebruikelijke tekenstijl ontworpen en sprankelen van de originaliteit.

rhythm-paradise-megamix-25

De demo werd tijdens het doorlopen wel steeds lastiger. De volgende minigame was namelijk het opvangen van stukken fruit die van een trap af stuiterden door twee personages. Hier werd echt je concentratievermogen op de proef gesteld, omdat je twee karakters tegelijkertijd moet bedienen.

De laatste minigame die ik kon spelen, bracht ook meteen de grootste frustratie met zich mee. De minigame was een ritmisch potje tafeltennis, maar waar de tutorial zo goed ging, ging het nu keer op keer verkeerd. De game wil je soms in de maling nemen door in en uit te zoomen, maar in deze game leek het visuele en de audio niet op elkaar in te spelen. In de audio kon ik daarnaast ook geen duidelijk ritme ontdekken. Laten we hopen dat het een schoonheidsfoutje is en de uiteindelijke game meer van die uitstekende eerste drie minigames heeft. Voor de liefhebber van deze spellen oppassen geblazen! Rhythm Paradise Megamix kan nog eens heel interessant worden.

Kijk jij uit naar deze game?