Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[FEATURE] Welke games heb jij gespeeld en/of gekocht?

Elke zondag kan je lezen welke games de redactie van Daily Nintendo hebben gespeeld en/of gekocht. 

De redactie van Daily Nintendo deelt wekelijks de voortgang van hun speelsessies die zij hebben geboekt en tonen de nieuwste aanwinsten in hun verzameling. Hoewel wij graag onze avonturen delen zijn wij ook reuze benieuwd naar die van jou! Deel ons jouw voortgang en aanwinsten van afgelopen week!

paper mario

Randy
Gespeeld: Mighty No. 9, Paper Mario: Sticker Star
Gekocht: Paper Mario: Sticker Star

Eigenlijk had ik nog nooit veel aandacht besteed aan de Paper Mario-spellen. Tot ik tijdens het preview-event bij Nintendo een speelsessie van Paper Mario op de Wii U te zien kreeg. Dat zag er toch allemaal wel érg leuk uit. En toevallig is Paper Mario: Sticker Star voor de 3DS nu ook nog eens voor een zachte prijs te krijgen. Dat was voor mij de reden Paper Mario: Sticker Star aan te schaffen en inmiddels heb ik daar al een aantal uur speelplezier van gehad! De komende week denk ik ook nog wel flink wat uurtjes in deze leuke titel te steken, welke ik eigenlijk al veel eerder had moeten spelen! Overigens niet geheel onbelangrijk: tijdens het Nintendo preview-event ook een aantal aankomende 3DS- en Wii U titels gespeeld waarvan je inmiddels wellicht al een van de hands-on’s van hebt gezien!

FE Fates

Tosca
Gespeeld: Fire Emblem Fates
Gekocht: –

Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit een Fire Emblem spel gespeeld. Ik ken deze serie dan ook alleen via Super Smash. Na de hype in Amerika over Fates heb ik toch maar besloten dit spel aan te schaffen. Door tijdgebrek ben ik niet aan het spel toegekomen, tot nu. Ik ben aangenaam verrast, ik had niet gedacht dat het turn-based systeem mij zou aanspreken. Het RPG- en ‘fort building’ element maakt de completionist in mij helemaal gelukkig. Zeker nu de vakantie officieel begonnen is zal ik vele uurtjes in dit spel stoppen!

Yokai Watch Banner

Vincent
Gespeeld: Xenoblade Chronicles X, Yo-Kai Watch, Paper Mario: Sticker Star
Gekocht: Paper Mario: Sticker Star

Het is mij gelukt om de eindbaas van Xenoblade Chronicles X te verslaan! Het einde van de titel is zeer verrassend te noemen en is het zeker waard om te ervaren. Verder heb ik uren gestoken in Yo-Kai Watch. Het blijft me verbazen hoe heerlijk de titel, maar ook zo verslavend is. Ik hoop dan ook dat de het tweede deel snel naar Europa komt.

Net als Randy heb ik Paper Mario: Sticker Star gekocht en gespeeld. De enige titel die ik uit de serie heb uitgespeeld is The Thousand-Year Door en is naar mijn mening een van de beste Gamecube-titels aller tijden. Inmiddels heeft de serie een wijziging gemaakt in gameplay en genre, waardoor het “internet” veel kritiek uit op Sticker Star en het komende avontuur voor de Wii U. Of dit ook allemaal terecht is, moet nog blijken, maar ik zal mijn eigen oordeel vellen na het spelen van Sticker Star.

twilightprincess_banner_zpsb3d179e8

Thomas
Gespeeld: The Legend of Zelda: Twilight Princess HD, Donkey Kong Country Returns 3D
Gekocht: Donkey Kong Country Returns 3D, Mario & Luigi: Dream Team Bros.

Ondanks dat het weer nog niet doet denken aan de zomer, heb ik mijn 3DS al wel startklaar gemaakt voor de zomervakantie. Naast Retro City Rampage heb ik deze week ook Mario & Luigi: Dream Team Bros. en Donkey Kong Country Returns 3D voor een leuk prijsje op de kop weten te tikken. Met die laatste ben ik begonnen en ik ben positief verrast! De controls van het origineel voor de Wii vind ik te afleidend, maar deze game is door z’n andere controls en 3D een mooie remake geworden!

Nu de vakantie voor mij is aangebroken ben ik ook alvast begonnen aan het wegwerken van mijn backlog op de Wii U. Zo heb ik de afgelopen dagen de “Lakebed Temple” tot en met “Arbiter’s Grounds” voltooid in The Legend of Zelda; Twilight Princess HD. De game blijft vermaken en ik hoop straks met genoeg hartjes mijn Wolf Link over te kunnen zetten naar BotW.

zero-time-dilemma-featured

Kevin
Gespeeld: Zero Time Dillema
Gekocht: Deze week geen titel gekocht

Toen Zero Time Dillema uitkwam, wist ik niet hoe snel ik het spel moest downloaden. Terwijl deze visual novel bij veel mensen onbekend is, kan ik mij namelijk uren vermaken met dit soort spellen. In het spel worden 9 mensen opgesloten en moeten ze zien te ontsnappen. Dit doen ze door The Decision game te spelen, een spel waarin minimaal 6 spelers moeten worden vermoord. Jij kiest wie dit zijn in een verhaal dat zich in tig verschillende verhaallijnen vertakt waarin iedereen elkaar verdenkt, verwijt en nog net niet naar de keel grijpt. Dit resulteert in afhakte hoofden die in een vriezer worden opgeborgen, tot momenten dat mensen op een knop kunnen drukken met de boodschap: als je hier op drukt vermoord je iedereen in kamer Y. Klinkt niet erg vrolijk en is het ook niet, toch lijkt het weer een verhaal te worden dat enorm kan gaan ontroeren en waarbij je echt met bepaalde personage begint mee te leven. In ieder geval heb ik hoge verwachtingen. Zero Time Dillema is namelijk ondertussen al het derde deel in de Zero Escape-serie, een serie die in Japan redelijk populair is. Virtues Last Reward, het vorige deel, is naast Animal Crossing: New Leaf niet voor niets mijn favoriete 3DS-titel. Oh, Animal Crossing is wel met lieve diertjes, dus vrijwel het tegenovergestelde.

 

Welke games heb jij gespeeld en/of gekocht? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!