Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Oud SEGA-CEO: “Populairiteit van Sonic komt terug”

Dat Sonic momenteel minder populair is dan vroeger is maar tijdelijk en bovendien zou het niet aan Sonic zelf liggen. Dat denkt oud-SEGA-CEO Tom Kalinske.

Dat Sonic momenteel minder populair is dan vroeger is maar tijdelijk en bovendien zou het niet aan Sonic zelf liggen. Dat denkt oud-SEGA-CEO Tom Kalinske.

Sonic heeft de laatste jaren flink moeten inleveren aan populariteit. Waar een personage als Mario constant maar in trek blijft, is dat bij Sonic absoluut niet het geval. Ook de Sonic Boom-games weten daar vooralsnog geen verandering in te brengen. Volgens voormalig-SEGA-CEO Tom Kalinske heeft dat echter niets met Sonic zelf te maken. Bovendien zal de populairiteit van de blauwe egel ook weer terugkeren volgens hem.

De dalende populairiteit van de blauwe egel is volgens hem vrij normaal en ook vergelijkbaar met die van andere grote franchises die al langer meegaan. Zo noemt hij Marvel-characters, Barbie, Star Wars, G.I. Joe en Hot Wheels ter vergelijking. Ook dezen hadden te maken met ups en downs qua populairiteit. Denk jij dat Sonic inderdaad weer populairder gaat worden in de toekomst? Tom Kalinske over Sonic:

“We’ve certainly seen it with the Marvel characters over the years. We’ve seen it with Barbie. We’ve seen it with Star Wars. We’ve seen it with G.I. Joe and Hot Wheels. All of these brands have had their cycles. I think Sonic has had a downward cycle for a while, and it’s time to have an upward cycle again for a while.