Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Vorige maand waren wij aanwezig bij The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses. Daar hadden we de mogelijkheid om de producer van de succesvolle reeks te interviewen en het concert zelf bij te wonen.

Vorige maand waren wij aanwezig bij The Legend of Zelda: Symphony of the Goddesses. Daar hadden we de mogelijkheid om de producer van de succesvolle reeks te interviewen en het concert zelf bij te wonen. Bekijk het interview en lees onze ervaringen hieronder.

Jorden

Als grote fan van de Zelda serie en de muziek in de games wilde ik al sinds het begin van de concertreeks enorm graag naar Symphony of the Goddesses. Vorig jaar kwamen ze eindelijk naar Nederland, maar kon ik niet door omstandigheden, ik was dan ook meteen weer enthousiast toen een nieuwe stop in Amsterdam werd onthuld. Na wat gedoe om onze kaarten te ontvangen en de camera mee te mogen nemen naar binnen werden we ontvangen door de Producer Jason Michael Paul. Hij was zo vriendelijk ons te woord te staan over onder andere de keuze van de muziekstukken, een mogelijkheid voor een CD/DVD en nog veel meer. Na een uitgebreide vragenronde begon de show. Voor zowel fans van Zelda, als game muziek liefhebbers als liefhebbers van klassieke muziek is dit concert een waar spektakel. Met muziek en gameplay beelden van onder andere Ocarina of Time, The Wind Waker is er genoeg afwisseling. Daarnaast wordt je af en toe nog getrakteerd op videoboodschappen van Eiji Aonuma, Koji Kondo en Shigeru Miyamoto. Mocht je de kans krijgen deze tour nog ergens tegen te komen, twijfel dan niet en koop tickets. Het is het zeker waard.

Vincent

Al sinds de soundtrack die bij Skyward Sword werd geleverd kijk ik uit naar een Symphony of the Goddesses-concert in Nederland. Tot groot ongenoegen kon ik niet bij de editie van vorig jaar aanwezig zijn, maar kreeg dit jaar een tweede kans. Eind september heb ik dan afgereisd vanuit het zonnige Zeeland naar het drukke Amsterdam om The Master Quest bij te wonen. Bij binnenkomst in de Heineken Music Hall waren de eerste merchandise artikelen al zichtbaar. Het aanbod varieerde van een t-shirt naar een poster, maar heb toch mijn ogen laten vallen op een boek waarin de liederen van The Legend of Zelda waren verwerkt in een notenschema. Niet dat ik een instrument kan bespelen, maar toch!

Na het interview konden we plaats nemen op onze stoelen. We hadden goed uitzicht op het podium en zaten redelijk van voren, dus we konden alles goed zien. Van de eerste tot de laatste noot waren de muzikale passages een genot om te horen. Denk aan The Wind Waker Movement en nieuwe onderdelen als Boss Medley en fragmenten uit Tri Force Heroes. Het orkest kreeg een visuele ondersteuning door middel van een groot scherm waar gameplaybeelden werden getoond.

Aan het einde van de avond kan dan ook geconcludeerd worden dat het voor herhaling vatbaar is en niet gemist mag worden door de fans van The Legend of Zelda. Hopelijk krijgen we de volgende keer muzikale fragmenten uit Breath of the Wild voorgeschoteld.

Interview

Beelden