Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Sun & Moon save glitch [UPDATE]

[Update] De glitch die ervoor zou zorgen dat men vast komt te zitten in het Pokécenter zou alleen voorkomen bij mensen die een bepaald programma gebruiken om hun save files aan te passen. Dit is echter nog niet bevestigd.

[Update] De glitch die ervoor zou zorgen dat men vast komt te zitten in het Pokécenter zou alleen voorkomen bij mensen die een bepaald programma gebruiken om hun save files aan te passen. Dit is echter nog niet bevestigd.

[25/11/2016] De glitch waar we je eerder voor probeerde te waarschuwen zou het resultaat zijn van een programma waarmee je save files kan manipuleren en aanpassen. Dat zegt Kaphotics tenminste, maker van desbetreffend programma.

Aangezien ook de video die we eerder lieten zien van Youtube is verdwenen lijkt de kans groot dat dit inderdaad hetgeen was wat het probleem veroorzaakte. Nintendo heeft echter nog niet gereageerd op dit voorval. Het blijft dan ook lastig om te bepalen of de glitch inderdaad alleen bij gebruikers van het programma voorkomt.

[22/11/2016] Spelers hebben een vervelende glitch ontdekt: als je saved in een Pokémon Center heb je kans dat bij terugkomst je character niet goed laad. Je personage kan hierdoor vast komen te zitten in een muur of achter Zuster Joy, met geen kans om daar weg te komen. Tot op heden is hier nog geen oplossing voor gevonden; de enige manier om dit te herstellen is dan ook door je save file weg te gooien en opnieuw te beginnen. Dit probleem zou zich overigens ook voordoen in de zogenaamde “Battle Tree”, een gebied dat je vrijspeelt na het verhaal.

Het wordt dan ook aangeraden om voorlopig niet in Pokémon Centers en de Battle Tree te saven. De kans op de glitch is klein, maar het is verstandiger om een eventuele patch af te wachten.