Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nintendo sluit hardware upgrades Switch in toekomst niet uit

De Switch ligt over een kleine maand pas in de winkel, maar bij Nintendo denken ze nu al na over mogelijke upgrade mogelijkheden. Dat laten ze in een interview met Time doorschemeren.

De Switch ligt over een kleine maand pas in de winkel, maar bij Nintendo denken ze nu al na over mogelijke upgrade mogelijkheden. Dat laten ze in een interview met Time doorschemeren. 

Time sprak met Nintendo director Shinya Takahashi en Switch producer Yoshiaki Koizumi over de toekomst van de console-handheld hybrid.  Zo vroeg Time bijvoorbeeld of de levensduur van de Switch meer op een traditionele console lijkt (met een nieuw systeem en idee om de vijf jaar) of dat het meer de route van de handheld kiest (waarbij er sneller meerdere versies uitkomen).  Nintendo laat daarin doorschemeren dat het toekomstige updates zeker niet uitsluit.

“We hebben de Nintendo Switch zo ontworpen dat de consument het systeem kan gebruiken in de manier die het beste bij hen past. Ik denk dat we gaan zien dat mensen die een Nintendo-console in het verleden hebben gekocht, de Switch gaan behandelen als een console voor thuis en het voor een langere periode gaan gebruiken.”

“Gamers die voornamelijk handshelds van Nintendo hebben gebruikt, kunnen de Nintendo Switch aanschaffen en vervolgens bijvoorbeeld, wanneer er een nieuwe versie op de markt wordt gebracht, besluiten om te upgraden naar het nieuwe systeem. Daarnaast zijn de Joy-Con-controllers afneembaar, waardoor je mogelijk iets anders aan het systeem kan koppelen. Er zijn simpel een heleboel verschillende ontwikkelingen waar we naar kunnen kijken en dat is zeker een van de perspectieven.

Het gehele interview kun je hier lezen.