Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] FAST rmx

FAST Racing NEO was op de Wii U een enorm succes, nu op de release van de Switch kwam Shin'en Multimedia met een vervolg. Weten ze deze keer net zo'n sterk spel neer te zetten?

FAST Racing NEO was op de Wii U een enorm succes, nu op de release van de Switch kwam Shin’en Multimedia met een vervolg. Weten ze deze keer net zo’n sterk spel neer te zetten?

FAST rmx is net als zijn voorganger een supersnelle futuristische racer welke aardig wat weg heeft van onder andere de F-Zero-games. De game bevat totaal een 30-tal aan tracks en 15  auto’s. In tegenstelling tot de 16 tracks van NEO.

Modi

FAST rmx heeft drie hoofdmodi: Championship, Multiplayer en Hero Mode. Championship is een erg voor de hand liggende modus, waarbij je in een cup van elk drie tracks uiteindelijk bovenaan moet zien te komen in het klassement. Als je dat doet, kan je nieuwe voertuigen en cups/tracks vrijspelen.

Multiplayer is een stukje uitgebreider dan de voorganger. Zo heb je de standaard splitscreen-modus, een online modus, maar door de unieke mogelijkheid van de Switch om hem mee te nemen, is er ook een lokale optie aanwezig. In de splitscreen-modus, welke je zowel in de tv als de tafel speelstijl kan gebruiken, speel je tegen je vrienden om te kijken wie er zal overwinnen in een cup. Het mooie aan deze modus is, is dat Shin’en ondersteuning heeft toegevoegd voor losse Joy-Con besturing, dus vanaf dat je de Switch hebt, is het spel meteen speelbaar voor twee personen.

De online modus is ook enorm vanzelfsprekend, maar desalniettemin goed geregeld. Het ziet er netjes uit en je hoeft niet lang te wachten voor je kan beginnen met een race. In tegenstelling tot de singleplayer- en de splitscreen-modus, zal je hier maar maximaal acht spelers hebben in plaats van de tien in de andere modi. Helaas heb ik de lokale modus niet uit kunnen testen, vanwege een gebrek aan lokale medebezitters van de game.

Als laatste modi is er nog de Hero Mode, welke toch wel de modus is die de meeste uitdaging biedt van het spel. In deze modus moet je namelijk bij de track die je selecteert per se eerste worden en daarnaast kan je niet crashen. Hier wordt niet crashen ook extra moeilijk gemaakt doordat je boostbalk samen zit met je schild. Gebruik je dus net teveel je boost, dan zal je bij één botsing al crashen en opnieuw moeten beginnen.

Presentatie

Rmx ziet er prachtig uit op de Switch. De tracks die eerder al voor NEO verschenen hebben een kleine upgrade gehad en zien er net wat gelikter uit. Door de toevoeging van HD Rumble voelen natuureffecten zoals wind apart aan in je handen. Alle voertuigen en levels zien er prachtig uit, met bijpassende muziek. De weereffecten zoals regen en sneeuw zorgen ook voor net weer wat extra gevoel. De game draait op een prachtige 1080p/60fps op de tv en in de handheldmodus op 720p/60fps, met voor zover ik kon opmerken geen frameratedrops waardoor de game soepel en goed aanvoelt

 

Diepgang

FAST is een racegame met enorm veel diepgang. Zomaar een voertuig pakken om daarmee even een cup te halen is geen goed idee. Elk voertuig heeft een net wat andere versnelling, maximale snelheid en boostkracht. De weereffecten die hierboven genoemd worden geven de game ook een stuk meer diepgang. Zo verslecht regen je zicht en zorgt wind voor een tegensturende auto. De tracks zelf zijn ook divers; van gladde ijstracks tot tracks met veel obstakels. Hierdoor wordt er ook voor gezorgd dat je goed op blijft letten wanneer je je boost kan gebruiken en wanneer niet. Ook kent de game net als NEO twee fases van de auto, welke ook hier oranje en blauw zijn. Hiertussen kan je vrij wisselen, maar je moet wel goed op de timing letten. Dit aangezien de kleur bepaald of je over de jump heen kan of dat je een turbo strook kan gebruiken.

Conclusie

FAST rmx is een top racegame voor mensen die van echte snelle games houden. Zeker voor fans van Wipeout en F-Zero-games is deze game ten volste aan te raden. De game draait op 1080p en 60fps in console mode en in handheld modus op 720p met 60fps. Nu zegt dit op zich natuurlijk niks, maar de levels zijn hoewel je er met een rotvaart doorheen gaat enorm mooi weergegeven met in sommige geweldige weerseffecten. De multiplayer-modus is met de losse Joy-Con helften goed toegankelijk en meteen dus voor twee spelers te gebruiken, zelfs in de handheld splitscreen modus. Het is alleen jammer dat de game niet een net wat rustigere modus heeft om erin te komen, maar dat je meteen met volle vaart de game in wordt gegooid.

+ Heerlijk snel
+ Prachtige omgevingen en effecten
+ Goed toegankelijke multiplayer opties
+ Uitdagend

– Geen optie voor een iets rustigere modus

 

Cijfer: 9.3