Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Cars 3 aangekondigd voor Wii U en Switch

Met het falen van Disney Infinity sloot Disney de volledige game divisie van het bedrijf. Gelukkig is dat niet het einde voor Disney games aangezien Warner Bros. zojuist Cars 3: Vol gas voor de winst heeft aangekondigd.

Met het falen van Disney Infinity sloot Disney de volledige game divisie van het bedrijf. Gelukkig is dat niet het einde voor Disney games aangezien Warner Bros. zojuist Cars 3: Vol gas voor de winst heeft aangekondigd.

Cars 3 zal op 12 juli dit jaar in de bios verschijnen en tegelijkertijd zal het racespel gebasseerd op de film in de winkels liggen voor onder andere de Wii U en de Switch. De game wordt door Avalanche Software ontwikkeld. Avalanche Software was eerst onderdeel van Disney zelf, maar sinds het stoppen van hun gaming activiteiten is het overgenomen door Warner Bros. Entertainment.

De game speelt zich af na de verhaallijn van de film en zal meer dan 20 personages. Met deze personages, die zowel bestaan uit oude bekenden als nieuwe personages kan je racen op meer dan 20 circuits in zes spelmodi. Tijdens het racen kan je gebruik maken van verschillende technieken om zo de beste te worden. Train je vaardigheden in onder andere slippen, turbo, achteruit rijden en op twee wielen rijden. Het spel zal ook een split screen modus hebben waarin je het tegen vrienden of familie kan opnemen of samen in een team kan spelen. Het spel zal verkrijgbaar zijn voor de PS3, Xbox 360, Wii U, PS4, Xbox One en de Switch. Bekijk de eerste trailer hieronder: