Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon en Donkey Kong toegevoegd aan Video Game Hall of Fame

De 2017 versie van de Video Game Hall of Fame heeft laten weten vier nieuwe titels toe te voegen als erkenning voor hun bijdrage aan de video game industrie. Hieronder vallen Pokémon en Donkey Kong.

De 2017 versie van de Video Game Hall of Fame heeft laten weten vier nieuwe titels toe te voegen als erkenning voor hun bijdrage aan de video game industrie. Hieronder vallen Pokémon en Donkey Kong. 

Voor de duidelijkheid: het zijn Donkey Kong, Halo: Combat Evolved, Pokémon Red & Green, en Street Fighter II die vanaf nu een officieel plekje hebben in de Video Game Hall of Fame. Een lijst met redenen waarom deze games zijn toegevoegd kun je hier lezen, maar hier is een kleine samenvatting:

De originele Donkey Kong arcade game is toegevoegd omdat deze game het begin van Shigery Miyamoto carrière betekende, eveneens het feit dat dit de eerste game was waar de personage’s Donkey Kong en Super Mario in voorkwamen (Toen nog bekend als simpelweg Jumpman.) De eerste twee Pokémon games zijn toegevoegd vanwege het culturele fenomeen dat ze teweeg brachten, waardoor miljoenen spelers nog steeds elke editie proberen “to catch em all.” En Street Fighter 2 was zeker niet de eerste “one vs one” fighting game, maar zorgde wel voor een opleving in het genre, plus een compleet nieuwe generatie aan fighting games.

De Video Game Hall of Fame bestaat pas sinds 2015, en bevat momenteel dan ook nog niet zo heel veel titels. Iedereen mag een game nomineren, waarna een team van journalisten, wetenschappers en experts aan de hand van de geschiedenis en hun invloed besluit of de titel plaats mag nemen in de Hall of Fame.