Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mario + Rabbids Kingdom Battle aangekondigd voor Switch

De cross-over tussen Mario en Rabbids is aangekondigd op de presentatie van Ubisoft. De game zal op de Nintendo Switch verschijnen.

De cross-over tussen Mario en Rabbids is aangekondigd op de presentatie van Ubisoft. De game zal 29 augustus op de Nintendo Switch verschijnen. 

Al lang is er gehint naar een cross-over tussen Rabbids en Nintendo, maar nu is het officieel: Mario + Rabbids Kingdom battle gaat op de Switch verschijnen.  Als eerste onderdeel van de presentatie van Ubisoft werd een korte video getoond, waarin twee Rabbids druk bezig waren met een ?-block. Nadat Yves Guillemot van Ubisoft een cross-over had aangekondigd, maakte Miyamoto een gastoptreden bij Ubisoft. Miyamoto had een wapen meegebracht, welke terug zal komen in de game.

Vervolgens werd de goede relatie tussen Ubisoft en Nintendo aangehaald. Miyamoto bleek al lange tijd een fan te zijn van de Rabbids. Na een ontmoeting met de bedenker van de Rabbids, had Miyamoto aangegeven dat hij een cross-over wel zag zitten, als het maar een geheel nieuwe ervaring zal geven.

De game is gemaakt in Europa en volgens Miyamoto heeft het daardoor een bijzondere stijl. De game kent een goed tempo, met afwisseling tussen actie en tactische speelstijlen.

Het verhaal gaat als volgt: de rabbids zijn aangekomen in het Mushroom Kingdom en zorgen daar voor instabiliteit. Mario zal samen met Rabbid Peach, Rabbid Luigi en andere karakters door het koninkrijk kruisen. Wanneer de speler aankomt in een battle zone, verandert de game in een turn-based RPG. In de gameplaybeelden is te zien dat samenwerking tussen de personages en het gebruik van warp pipes loont.

Daarnaast zijn figurines aangetoond voor de game, de game zal ook speelbaar zijn op de E3 en online coverage krijgen.

Een trailer kan je hieronder zien:

Ook is een website online gegaan met veel meer informatie over het gevechtssysteem en de karakters. Deze kan je hier vinden.

Kijk jij uit naar deze cross-over?