Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3 dag 1] Fate/Extella, PES en Vindicta

Jorden ging op de E3 naast Nintendo ook langs XSEED, Konami en Game Crooks. Lees hier meer over zijn E3-avontuur.

Naast Nintendo’s booth heb je natuurlijk een heleboel andere bedrijven die aanwezig zijn op de E3. Deze dag ben ik naast Nintendo ook langs XSEED, Konami en Game Cooks geweest.

XSEED

XSEED had voor Nintendo twee games speelbaar. De eerste is Shantae 1/2 Genie Hero die ondertussen al uit is voor de Switch. De andere game is een stukje boeiender. Fate/Extella was oorspronkelijk exclusief voor de PS4 en VITA echter de ontwikkelaar heeft besloten hem ook uit te brengen voor de Switch. In de game ben jij de meester van verschillende bedienden die elk hun eigen krachten hebben. De gameplay is enorm snelle actie een beetje vergelijkbaar met hoe Hyrule Warriors speelt.

De demo was speelbaar in tv modus en op die manier zag de game er echt heel goed uit. De game reageerde snel en de acties waren achter elkaar vloeiende bewegingen. Dat is iets wat zeker nodig is met dit soort games.

Konami

Konami had helaas niks voor Nintendo fans, toch ben ik die kant op gegaan om PES 2018. PES en FIFA zijn al jaren verwikkeld in een strijd voor beste voetbalgame (FIFA is altijd de populairste niet per se de beste). En dit jaar zou het goed kunnen dat PES met die titel er vandoor gaat. De game maakt sinds het verschijnen op de PS4 en Xbox One zijn grootste veranderingen mee. Zo worden oude favoriete modi weer toegevoegd zoals de random battle, maar ook nieuwe modi en een betere online ervaring staan op de planning. Ook worden de controls een stuk verbeterd en dat was tijdens de gameplay sessie goed te merken. Het spel voelde enorm soepel en natuurlijk aan en ook de animaties van spelers zien er goed uit. Persoonlijk ben ik meer fan van PES 18 dan FIFA 18. Helaas konden ze mij bij Konami geen antwoord geven waarom de game niet op de Switch zal verschijnen, maar wel op de PS3 en Xbox 360.

Game Cooks

Hoewel ook dit weer geen Nintendo game is, is het boeiend genoeg om te melden. Game Cooks liet deze E3 de game Vindicta zien. Vindicta is een VR shooter die uit zal komen voor de Oculus Rift en HTC Vive, hoewel ik mij eerst afvroeg waarom niet voor de PS VR was dit al snel duidelijk. Vindicta is namelijk dusdanig interactief met om je heen kijken, lopen, bukken etc. dat dit zeer waarschijnlijk niet fijn zal werken op de PS VR. De game maakt enorm goed gebruik van de Vive controllers en de sensoren die bij het pakket komen. Mocht je de Vive of Rift bezitten zou ik deze game zeker aanraden om erbij aan te schaffen.