Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Xenoblade Chronicles 2 krijgt volgende week nieuwe update

Heel veel extra's voor spelers die de game opnieuw willen spelen.

Heel veel extra’s voor spelers die de game opnieuw willen spelen.

Director Tetsuya Takahashi heeft vandaag bevestigd dat versie 1.3.0 van Xenoblade Chronicles 2 volgende week beschikbaar zal zijn. Het gaat hier om een behoorlijk grote update, omdat het de langverwachte Advanced New Game-modus toevoegt. Hieronder kun je meer informatie vinden over de update, maar wees gewaarschuwd voor een aantal spoilers.

De grootste toevoeging is – zoals al eerder aangegeven – de Advanced New Game-modus. In deze nieuwe speelstand kunnen spelers het verhaal opnieuw beleven, maar met een paar veranderingen. Zo is het mogelijk om de leden van Torna als Blades te gebruiken. Hieronder vallen onder andere Akhos, Patroka en Mikhail. Ook de Blades die gebruikt worden door de leden van Torna – Obrona, Sever, Perdido en Cressidus – kunnen door de speler benut worden.

De oude verhaalgerelateerde Blades krijgen ook nieuwe functies. Zo is het in de nieuwe gamemodus mogelijk om alle Blades op Mercenary-missies te sturen, dus ook Blades die dit eerder niet konden. De speelbare Drivers krijgen nieuwe vaardigheden in hun Skill Trees en kunnen nu zelfs in level verlaagd worden in herbergen. Dit maakt het mogelijk om meer vaardigheidspunten te verdienen als je vecht met sterkere vijanden. Bonusvaardigheidspunten kunnen gebruikt worden om nieuwe, speciale voorwerpen te kopen. Een van deze voorwerpen maakt het mogelijk om meer accessoires te dragen.

Als je een Advanced New Game begint, neem je een aantal zaken uit het hoofdspel mee over. Hieronder is een lijstje van alle dingen die niet verloren gaan:

 • Levels van je Drivers
 • Vrijgespeelde vaardigheden (zowel bij Drivers als Blades)
 • Ontwaakte Blades
 • Voorwerpen en goud
 • Mercenary-rang
 • Niveau van town development
 • Unieke monsters die je verslagen hebt
 • Filmpjes

Alle quests, heart-to-heart-scènes, skip travel punten en Mercenary-missies zullen gereset worden. De Advanced New Game-modus zal beschikbaar worden als het spel een keer is uitgespeeld.

Naast deze brok aan content zullen er ook een paar andere veranderingen aan de game gemaakt worden.

 • Blades kunnen beveiligd worden, zodat je ze niet per ongeluk verwijdert
 • Mogelijkheid om Core Crystal Bonding-filmpjes te skippen
 • De mini-map kan uitvergroot worden
 • Toevoeging van een makkelijke spelstand
 • Nieuwe optie om voorwerpen te sorteren

Takahashi heeft toegegeven dat hij deze update liever eerder had uitgebracht. Het debuggen van deze update heeft echter meer tijd in beslag genomen dan eerder was gedacht. Xenoblade Chronicles 2 zal de komende maanden nog meer nieuwe functies via updates ontvangen.

Bron