Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Nieuwe details over Dragon Quest Builders 2

Meer over de ontwikkeling, het verhaal en multiplayer.

Meer over de ontwikkeling, het verhaal en multiplayer.

Producer Noriyoshi Fujimoto en assistent producer Takuma Shiraishi van Dragon Quest Builders 2 hebben in een interview met Famitsu nieuwe informatie naar buiten gebracht over de game. In het interview werd onder andere gesproken over de reden waarom er een vervolg werd gemaakt op Dragon Quest Builders. Volgens Fujimoto en Shiraishi is hiervoor gekozen omdat de eerste game simpelweg een hit was en ze veel verzoeken kregen om een vervolg te maken.

Een veelgehoord verzoek was volgens de ontwikkelaars om de mogelijkheid toe te voegen water van hogere oppervlakten te laten stromen, om zo bijvoorbeeld watervallen te creëren. Tevens werd veel naar multiplayermogelijkheden gevraagd, maar hier kunnen de producers op dit moment nog niks over zeggen, behalve dat de game waarschijnlijk een soort vorm van multiplayer zal bevatten.

De ontwikkelaars willen de hardware van optimaal gebruiken, dus vandaar dat de game alleen zal verschijnen op PlayStation 4 en Nintendo Switch. Een voordeel hierbij is dat de hoogte waarin spelers kunnen bouwen drie keer zo groot is als die van de eerste Dragon Quest Builders. Spelers die de eerste game in hun bezit hebben, kunnen bepaalde data overdragen naar het vervolg. Om welke data het precies gaat, is nog niet bekend.

Op dit moment bevindt de ontwikkeling zich in en fase van continu vallen en opstaan. Over het verhaal wilden ze ook niet uitgebreid vertellen, behalve dat een jonge reisgenoot genaamd Malroth (de eindbaas van Dragon Quest II) je vergezeld. Fans van de serie zullen ongetwijfeld Malroth herkennen uit Dragon Quest II, maar het is niet nodig om het verhaal van die game te begrijpen om plezier te hebben in Dragon Quest Builders 2.

Als laatste staan de ontwikkelaars nog even stil bij de connectie tussen deel één en twee. Op dit moment willen ze nog niet zeggen of de verhalen van beide games met elkaar verbonden zijn. Wel garanderen ze dat je het verhaal van deel één niet gespeeld hoeft te hebben om deel twee te begrijpen.

Dragon Quest Builders 2 is in ontwikkeling voor Nintendo Switch en PlayStation 4. Een exacte releasedatum is vooralsnog niet bekend. 

Bron / Via