Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Limbo en Inside komen naar de Switch

Weer twee populaire indiegames die naar de Switch toe komen!

De duistere games van ontwikkelaar Playdead komen naar de Switch. Zowel Limbo als Inside zullen op 28 juni in de eShop verschijnen. 

Een tijdje terug had Famitsu al gezegd dat deze games naar de Switch zouden komen. Vandaag is dat bericht daadwerkelijk bevestigd door Playdead. Net als vele andere indiegames worden Limbo en Inside geport naar de Switch.

Limbo

Limbo is de oudste van de twee. Dit spel verscheen oorspronkelijk in 2010 voor de Xbox 360. Het verhaal in Limbo gaat over een kleine, verloren jongen. Helemaal alleen trekt hij door een mysterieus bos, op zoek naar zijn zus. Tijdens zijn zoektocht veranderd dit bos langzaam in een soort stad om vervolgens op het einde weer terug te keren in een bos. Het einde heeft veel mensen lang bezig gehouden en de ontwikkelaar blijft er zelf ook behoorlijk vaag onder.

Bekijk hieronder een trailer van dit spannende spel.

Inside

Inside is een stuk nieuwer, dit spel kwam uit in 2016. Net als Limbo is dit ook een erg duistere game. Je speelt opnieuw als een naamloos jongetje. In deze game speelt de muziek ook een belangrijke rol. Het gehele spel is erg stil al zal je door de muziek soms wat aanwijzingen krijgen waar je heen moet. In plaats van een bos probeer je dit keer een medische faciliteit te ontvluchten. Ook het einde van dit spel onvergetelijk.

Van Inside hebben we ook meteen een trailer voor jullie.

Beide spellen verschijnen volgende week donderdag in de Nintendo eShop. Ga jij ze halen?