Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[E3] Hands-On Super Smash Bros. Ultimate

Het paradepaardje van Nintendo deze E3 kreeg in de Direct meer dan de helft van de tijd de aandacht. Is de game nou echt zo geweldig?

Het paradepaardje van Nintendo tijdens de afgelopen E3 kreeg in de Direct meer dan de helft van de tijd de aandacht. Is de game nou echt zo geweldig?

Smash Bros. was op de E3 enorm populair en omdat Nintendo dat verwachtte, hadden ze de plaatsen voor speelrondes dan ook van te voren verdeeld. Gelukkig had ik een afspraak in de business area waar ik meer op mijn gemak de game kon bekijken en kon klooien met de nieuwe personages, nieuwe levels en oude bekenden van jaren terug.

Super Smash Bros. Ultimate lijkt in alle vormen te zijn wat z’n naam weergeeft. De ultieme verzameling van vechters en stages. Daar houdt het echter nog niet bij op. Waar Super Smash Bros. for Wii U al erg veel lof kreeg voor de snelle gameplay doet Ultimate er nog een schepje bovenop. Alle aanvallen voelen weer net wat fijner aan, de manier hoe het schild werkt is enorm aangepast en daarbij werkt ook het vastpakken wat anders. Hierdoor zullen spelers helaas wel nieuwe technieken moeten bedenken, maar totaal ben ik er zeker van dat Sakurai van deze titel de beste Smash maakt die er op dit moment gemaakt kan worden. De demo bevatte lang niet alle stages, personages en modi dus een echt oordeel over de game kan ik niet geven, maar ik kijk er zeker uit om mijn vrienden overal te kunnen uitdagen voor een potje Smash.