Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mario + Rabbids viert zijn eerste verjaardag

Ubisoft viert dat met een infographic.

De eerste verjaardag van Mario + Rabbids ligt inmiddels enkele dagen achter ons (29 augustus). Wat het spel het afgelopen jaar gepresteerd heeft lees je in deze infographic. 

Al snel na de release van het spel werd duidelijk dat het ongekend populair was. De combinatie van Nintendo’s personages in samenwerking met de Rabbids van Ubisoft bleek een gouden zet. Om dit succes extra kenbaar te maken besloot Ubisoft onderstaande (enorme!) infographic vrij te geven met daarin allerlei feitjes omtrent het spel.

 

Als eerste zien we de meest gekozen teamsamenstelling. Natuurlijk wordt Mario zelf als captain gekozen, je kan het spel niet spelen zonder dit personage. In het meest populaire team wordt hij bijgestaan door Yoshi en de Rabbids versie van Peach. Daaronder zien we een lijstje met hoe vaak ieder personage gekozen is. Opvallend is het feit dat Rabbids Yoshi het minst populair is maar wel gemiddeld wel de meeste schade toedient.

Kijken we naar het aantal vijanden die omgelegd zijn dan zien we dat Ziggies het meest pech hebben. Zij zijn in het totaal meer dan 300 miljoen keer verslagen door Mario en zijn vrienden.

Een ander interessant feitje over Mario + Rabbids is de totaal gelopen afstand. Met de 674 miljoen km die alle spelers samen hebben afgelegd zou je ook naar Jupiter kunnen lopen, een enorme prestatie! De totale tijd die spelers daarover hebben gedaan is 888 jaar. Voor de rekenaars onder ons: dan wordt er dus meer dan 2000 km per dag gelopen.

Tot slot nog een inkijkje in de behaalde prestaties. 1 op de 20 spelers weet het voor elkaar te krijgen om in elk level een gouden beker te halen. Sowieso is goud de meest behaalde beker, in meer dan 50% van alle levels halen spelers zo’n mooie beker. Zilver staat tweede met 33% en de overige 9% haalt de bronzen beker.

Over de onlangs verschenen uitbreiding met daarin Donkey Kong wordt niet gesproken, waarschijnlijk zijn hier nog te weinig gegevens over beschikbaar.

Heb jij bijgedragen aan een van deze prestaties? Hoeveel van de 674 miljoen km hebben jouw personages al gelopen? En aan hoeveel uur van de 888 jaar gameplay heb jij bijgedragen? Laat het ons weten in de reacties.