Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Pokémon Go krijgt Ultra Bonus Event

Vang jij ze allemaal?

Het behalen van professor Willow’s opdrachten zorgde de laatste maanden al voor kleine evenementen. Nu alle drie de evenementen voltooid zijn is het tijd voor een Ultra Bonus Event in Pokémon Go. 

Dit Ultra Bonus Event zal zich gaan richten op de Pokémon die oorspronkelijk te vinden waren in Kanto. Dit is de regio waar Pokémon red/blue zich afspeelde. Ook waren dit de monsters die het eerst te vinden waren in Pokémon Go.

Vanaf 13 september zullen een week lang de drie legendarische vogels, Articuno, Zapdos en Moltres weer in raids te vinden zijn. Net als tijdens de kleinere events bestaat er ook de kans dat je de zogenaamde ‘Shiny’ vorm van deze Pokémon tegenkomt. Na deze week wordt het nog interessanter! Dan kan je een maand lang Mewtwo tegenkomen in standaard raids.

Tot op heden kon je Mewtwo enkel vangen door deel te nemen aan EX Raids. Dit waren speciale Raids waaraan je alleen deel kon nemen als je een uitnodiging had. Dit is nu dus niet meer nodig! Een maand lang zal hij voor iedere speler in Pokémon Go beschikbaar zijn.

Naast deze legendarische monsters is er ook genoeg te beleven voor mensen die niet van Raids houden. Zo zullen er tijdens het hele evenement meer Pokémon te vinden zijn uit de Kanto regio. Dit kan handig zijn om de laatste candies te verzamelen voor die ene evolutie waar je nog op zit te wachten!

Alsof dat nog niet genoeg was kwam Niantic met nog één grote verrassing. Vanaf de start van het evenement tot eind september kunnen Kangaskhan, Farfetch’d, Tauros en Mr. Mime in 7km eieren zitten. Deze eieren krijg je uit de cadeautjes die je vrienden je sturen. Wat deze Pokémon zo uniek maakt is het feit dat ze normaal gesproken niet in Europa te vangen zijn. Enkel Mr. Mime kom je in Europa in het wild tegen. Farfetch’d is een korte periode in Europa beschikbaar geweest maar voor Kangaskhan en Tauros is het voor het eerst! Dat wordt dus veel wandelen de komende dagen.

Ga jij de komende maand je (Kanto) Pokédex compleet maken? Welk van de 151 monsters mis je nog en zal je extra op gaan letten de komende dagen? Laat het ons weten in de reacties.