Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] The World Ends With You: Final Remix

Lees deze review. Je hebt 10 minuten. Fail, and face erasure – The Reapers.

Lees deze review. Je hebt 10 minuten. Fail, and face erasure – The Reapers.

Toen The World Ends With You op de DS verscheen waren veel fans en critici enorm positief over de game. Het spel werd enorm geprezen om zijn verhaal en het unieke gebruik van de twee schermen. Ikzelf leerde deze titel pas een paar jaar terug kennen en was gelijk al geïnteresseerd in het spel. Immers er waren alleen maar lovende berichten over deze DS-klassieker. Toen ik hoorde dat de game als een HD-titel op de Switch zou verschijnen, heb ik besloten om de game op de Switch te spelen. Ik kan nu alvast zeggen dat dit een goed besluit is geweest.

Een RPG, maar dan anders

The World Ends With You: Final Remix speelt zich af in Shibuya, een van de bekendste wijken van Tokyo. In Shibuya speel je de Reapers Game. Dit fenomeen is een zeven dagen lang durend spel waar jouw leven centraal in staat. Elke dag krijg je namelijk een missie die je moet behalen, haal je deze missie niet, dan is het game over en wordt je gewist van de wereld. Je kruipt in de huid van Neku, een van de medespelers van de Reapers Game. Hij wordt samen gelinkt met Shiki, een meisje dat ook geforceerd wordt om mee te spelen met dit spel.

Kies je pins en vechten maar

The World Ends With You: Final Remix valt onder het genre RPG. Over het algemeen vecht je in RPG’s of turn-based of vol actie. The World Ends With You: Final Remix gooit je gelijk in vol actie, maar de gameplay is dan wél erg anders dan je gewend bent. In het spel vecht je namelijk met ‘pins’. Neku kan in het begin twee badges tegelijk dragen, maar je zal dit naarmate je verder komt uitbreiden naar zes. Deze badges bevatten allerlei aanvallen. Zo heb je een vuurbadge, maar bijvoorbeeld ook eentje waarmee je met een bliksem aanvalt of met voorwerpen. Elke pin valt anders aan en dat maakt de gevechten erg leuk.

De badges kunnen ook sterker worden. Na een gevecht krijgen de badges exp-punten. Deze exp-punten werken net zoals in andere games: als je er genoeg van hebt, gaat het een level omhoog. Een andere manier om badges versterken is door het spel niet te spelen. Dit klinkt gek, maar is wel erg handig. Zo worden ze bijvoorbeeld sterker terwijl je in de nacht aan het slapen bent. Zulke pins kan je trouwens kopen in de verschillende winkels in het Shibuya-district. Je kunt er ook voor kiezen om vijanden te verslaan in de hoop om ze te bemachtigen. Sommige vijanden hebben maar een kans van 3% dat ze die pin achterlaten, waar bij andere het weer 100% is.

Maar dit is nog niet alles wat zulke pins doen. Je moet namelijk weten dat Shibuya een modieuze wijk is. In de verschillende gebieden zijn er merken die populairder zijn dan andere merken. Populaire merken krijgen een iets sterkere aanval dan normaal. Natuurlijk zijn dan de minst populaire merken wat zwakker. Hierdoor wissel je constant je pins, waardoor dit meer variatie biedt.

Vechten op een leuke manier

De besturing van de game is anders dan de andere games. Je kan kiezen tussen twee speelstijlen: met één Joy-con of met het touchscreen van de Nintendo Switch. Er is geen optie voor de Pro-controller en dat is juist de bedoeling. Als je de Joy-con gebruikt, heb je te maken met gyro-besturing en dat is in het begin even wennen. Met een vuuraanval druk je bijvoorbeeld je A-knop in en beweeg je naar de plek waar je vuur wilt hebben. Met de bliksembadge moet je met de cursor op de vijand en dan aanvallen. Naast het feit dat de Joy-con besturing in docked-modus is, kan je ook gebruik maken van de touchscreen. De touchscreen modus zal voor veel fans bekend voelen. Net zoals op de DS zul je met je vinger moeten aanvallen. Beide manieren van spelen voelen fris aan.

Ga samen het gevecht aan

Nieuw in de Switch-editie van The World Ends With You is de multiplayer modus. Hiermee kan je met twee spelers genieten van het spel. In de gevechten speelt de tweede speler als Shiki. Net zoals Neku heeft Shiki ook pins, maar niet zoveel als Neku. Ze heeft krachtige badges en met twee spelers ben je vrij snel klaar met de gevechten. Als je dus echt uitdaging zoekt, kan je het beter in je eentje spelen.

Zoek je nog meer uitdaging, dan is deze ook aanwezig. Neku kan namelijk levels omhoog gaan, maar je kan in deze game ook ervoor kiezen om levels omlaag te gaan. Als je bijvoorbeeld level 13 bent, kan je ook kiezen om de strijd met de ‘Noise’, de vijanden in de onderwereld van Shibuya, aan te gaan als iemand die level 4 is. Hiermee zal Neku minder HP hebben, maar zal je sneller en meer pins bemachtigen van de Noise. Deze toevoeging is erg leuk en uitdagend. Spelers kunnen vrij wisselen tussen uitdaging of veiligheid.

Een genot voor je oren

Een ander belangrijk aspect uit de game is de muziek. The World Ends With You: Final Remix bevat geweldige muziek, waar je graag je geluid een tikkie harder van gaat zetten. Verschillende liedjes zullen zang bevatten, sommige niet. Je kan vrij schakelen tussen de originele liedjes en de vernieuwde remix-liedjes. De nieuwe remixen klinken erg helder en goed. De deuntjes passen steeds bij de situatie waarin je je bevindt.

Er is nog een laatste toevoeging aan de Final Remix. Er is een gloednieuw post-game scenario toegevoegd: A New Day. A New Day is een leuke toevoeging op de huidig bestaande verhaallijn.

Conclusie

The World Ends With You is een vermakelijke game. De gevechten zijn erg origineel bedacht en met de twee speelmogelijkheden, namelijk in handheld en op de TV, zullen gevechten fris blijven aanvoelen. De pins waarmee je aanvalt zijn leuk en uniek. Het aspect van de mode is ook goed uitgewerkt. Hiermee zullen spelers hun tactiek aanpassen per gebied en dat zorgt weer voor nieuwe aanvalsstrategieën. Op audiovisueel gebied scoort het spel zeer hoog. Niet alleen ziet het er mooi uit, het klinkt ook nog eens prachtig. The World Ends With You: Final Remix was een laatste kans op een vervolg, mocht deze ooit nog komen, dan ontvangen we die graag met open armen.

Eindcijfer: 9,4